Gratis For børn Kultur og Kunst

Skt. Hans aften

Mette Frølich
Skrevet af Mette Frølich

Skt. Hans aften falder i år på en fredag, så det giver dig god mulighed for at nyde det sammen med dine venner og familie. Traditionen tro byder aftenen på bål, taler og midsommersang. Hvis vejret bliver godt, så kan Skt. Hans aften blive en fortryllende sommeraften, som du tænker tilbage på længe efter.

Her får du 6 forskellige Skt. Hans fester på Nørrebro, i indre by, på Østerbro, Islands Brygge, Amager – og på Bakken.

Skt. Hans bål på Blågårds Plads

Midt på Nørrebro kan du hygge og fejre midsommeren. Det starter kl. 16 med børneunderholdning og snobrødsbagning. Kl. 17.30 er der folkekøkken efterfulgt af live musik. Kl. 21.30 er der tale, sang og bål. Følg programmet på Facebook.

Midsommer i indre by

Kayak Bar og Karma Kajen holder barbecue fra kl. 17 med unik udsigt til byens tårne. Kl. 20 er der båltale efterfulgt af midsommervisen. Aftenen slutter af med koncert. Hold dig opdateret på deres event.

Sankt Hans fest på Islands Brygge

Her får du et tætpakket program. Fra 16.30 vil der være underholdning for børnene. Kl. 19 går St. Augustin på efterfulgt af Oh Land (solo). Kl. 21 holder astrofysiker Anja C. Andersen båltale efterfulgt af midsommervisen sunget for af Oh Land. Ca. kl. 21.15 tændes bålet på vandet. Du kan købe mad og drikke Kulturhuset Islands Brygge. Se mere på Facebook.

Docken tænder bål og grill

På Docken har de både grill og bål til Sankt Hans. Kl. 18 er der grillbuffet; det koster 235 kr. for voksne og 95 kr. for børn under 12 år. Kl. 21 tændes bålet og der er fællessang. Se mere på Facebook.

Sankt Hans for børnene

Midt på Købehanvs smukke savanne, Amager Fælled, holder Naturpark Amager børnevenlig Sankt Hans. Det vil sige at bålet tændes allerede kl. 20. Tag gerne madkurven med. Se mere her.

Bål på Bakken

Ikke helt København, men det er køreturen værd. På Bakken fejrer de også midsommeren. Det store, flotte bål er placeret ude i Kildesøen, og Dyrehaven udgør den flotte, grønne kulisse. I år er det traditionelle bål udvidet med en tidlig version for børnefamilierne. Kl. 18.30 er der Sankt Hans for børnene. Kl. 22 er der båltale, bål og festfyrværkeri. Se mere på Facebook.

Om skribenten

Mette Frølich

Mette Frølich

Efter at have boet i udlandet i længere tid har jeg indset, at København er en af verdens bedste byer. Jeg genopdager byen hver dag og er altid på udkig efter de nye, skæve og ukendte steder og arrangementer.