Mad og Drikke

Nordisk køkken i chikke omgivelser

Nordisk
Anders Rasmussen
Skrevet af Anders Rasmussen

 

Vi blev inviteret på mad af NOHO, for at prøve deres nyåbnede restaurant. Maden har de sponsoreret, men ordene i denne artikel er ægte og kommer lige fra hjertet – enjoy!

NOHO er kendt for deres levende cocktailbar, som i weekenden serverer farverige cocktails til københavnerne. Om ikke andet var det den forestilling, vi havde gjort os om stedet. Men nu viser det sig faktisk, at du kan spendere hele dagen på NOHO, hvis du lyster. Du kan nu både spise morgenmad, brunch, frokost, aftensmad og drikke drinks til langt ud på natten på NOHO. Det er en udfordring vi snart tager op!

Vores første servering bestod af farverige cocktails på de udendørs borde og bænke i bedste kødby-stil. Men det skulle vise sig, at deres nyåbnede restaurant også kunne overraske os positivt med velsmagende mad.

Noho Kødbyen cocktails

Efter et par cocktails udendørs, blev vi vist indenfor i restauranten, som har en chik og lidt dyster atmosfære – på den fede måde. Omgivelserne er mørke og kontrasten brydes af lyserøde neonrør og lavalamper. Stilen var der lagt, da vi satte os om bordet på Restaurant NOHO i Kødbyen. I loftet hang de velkendte japanske kirsebærblomster, faktisk så mange at man skulle tro, at de havde rippet hele Bispebjerg Kirkegård for kirsebærtræer. Det lyder måske lidt syret. Men det bryder de pæne linjer som restauranten ellers præsenterer og giver et urbant tvist. Point herfra for indretningen, den har klart Instagram værdi.

Lige ud for indgangen har du NOHOs barmiljø med et indbydende loungeområde, hvor man kan nyde en forfriskning efter job eller som starter inden en aften i byen. Herfra går en trappe ned til kælderen, hvor man bliver præsenteret for en mindre hall og indgang til lukkede lokaler henvendt til større selskaber og events.

København kødbyen middag

På bordet ligger sorte tallerkener og guldbestik. Ved siden af os i et glasmontre er radioen Heartbeats placeret, som spiller elektroniskinspireret musik. En super fed integration, som giver sjæl og charme til stedet og som overhovedet ikke forstyrrer.

Vi får menukortet i hånden og bliver præsenteret for 6 menuer, som består af 3 små retter. De 6 menuer er vidt forskellige og spænder fra nordisk, til italiensk, amerikansk og veganske retter. Her er noget for enhver smag!

2 retter fås for 200 kr. 3 for 300 kr. og 4 for 350 kr.

Vi valgte at gå efter 4 menuer: ”Something Fishy”, ”Snack Attack”, ”Tartar & Friends” og ”The Italian”

FØRSTE MENU – Something Fishy

De 3 små retter består af:

  1. Tun, med grønt og friteret fiskeskind. Velsmagende og rundt i smagen. Fint kombineret mellem tun, Wasabi sauce og rucola. Fiskeskind giver det sprøde og salt.
  2. Blæksprutte, kartofler og skovsyre. Meget neutral ret, men med god syre i saucen. Dejligt med skovsyre. Kartoflerne kogt forskelligt. Velkogt blæksprutte.
  3. Ceviche. Godt bid, fersk med kant. En god sildebid, som du kender det fra sildeglasset.

Middag i Kødbyen

ANDEN MENU – Snack Attack

De tre små retter bestod af:

  1. Østers. Friturestegt og friske ærter og sort hvidløg. Flot kombination. Anbefales!
  2. Friterede kugler med tomat og risotto. Marokkansk inspireret. Lidt stærkt og kontrast til retten. God dyppelse til som supplement.
  3. Dumplings med and, grønt og tilhørende soya.

Som en lille smagsneutralisering blev der serveret et glas akvavit, med lemon og ingefær, som passede dejligt ind i kombinationen.

Middag i Kødbyen

TREDJE MENU – Tartar & Friends

  1. Oksetartar I syltetøjsglas. Klassisk og frisk. God dip og sprødt. Fin balance. Lidt saltet mayo. Hakket som fugle kvidder. Rigtig god og frisk. Anbefales!
  2. Chips med kartoffeldip. Fine velsmagende chips, intet ordinær. God creme lavet på kartoffel. Luftigt, men knap så krydret, næsten som flødeskum.
  3. Foie Gras med rugbrødsflager, rødløg og spirer. God og fyldig smag. Passer godt, rundt og med kant. Rødløg giver syre. God knas i rugbrød.

Status efter tredje ret var, at det var passende med 3 retter og at den fjerde ret måske ville være overflødig. Og det er til trods for, at vi var meget sultne ved ankomst.

FJERDE MENU – The italian

  1. Meget nuttet anretning med mini pizza i tilhørende pizzabakke. Dette beskriver bedst oplevelsen: sprød, smagfuld og cremet. Champingon, ost og pesto.
  2. I en mindre skål blev der serveret en meget koncentreret lasagne med god smag af tomat. Trods den lille portion var der alligevel meget fylde.
  3. Gårdsalat syrligt, sprød og frisk. Et godt supplement til de øvrige retter som satte et fint punktum for de 4 spændende menuer.

AFSLUTNINGEN – Dessert ”Rabarber Trifle”

Rabarber triflé, med hvid chokolade og en tilhørende Espresso Martini.
Frisk dessert, som farmor ville have lavet den.

Vi er meget mætte og sidder glade tilbage efter de 4 velsmagende menuer. Hvilket giver anledningen til en lille opsummering:

  • 3 menuer er rigeligt hvis også du skal have dessert.
  • Østers, Tartar og Lasagne smagte virkelig godt og kan anbefales!
  • Cocktails kan også drikkes til diverse retter.

Efter en meget velsmagende aften, ser vi tilbage på NOHO som et interessant indspark blandt Kødbyens mange restauranter. I forhold til byens store udbud af restauranter, befinder vi os i segmentet hvor bl.a. Madklubben dominerer. NOHOs mange små retter er smagfulde og fint kombineret – uden at være for prangende.

Stedet er perfekt til en dinnerdate, en hverdagsaften eller som stedet du starter ud inden en tur i byen. Stedet rummer alle typer af gæster og gør sig glimrende til stedét man kunne være en hel aften. Omgivelserne i baren og restauranten, diversiteten i retterne og en smilende tjenerstab gør, at de får vores anbefaling med på vejen.

Læs mere om NOHO på deres eget site lige her.

Om skribenten

Anders Rasmussen

Anders Rasmussen

Hej mit navn er Anders 👋 København skal for mit vedkommende ses, smages og opleves. Derfor er jeg ofte at finde på min grønne cykel, på jagt efter guldkorn i form af spisesteder, venues eller seværdigheder. Jeg er som halvdelen af København, af jysk oprindelse og kommet for at blive. Vi ses derude ✌️