Mad og Drikke

Små bidder med stor attitude på Stempel bar & kitchen

stempel bar og kitchen

For enden af Istedgade ved Enghave Plads finder du Stempel bar & kitchen. En vinklet café med en masse pladser lige i solen, når den ellers titter frem, mens du kan høre Istedgades summen.

Stempel bar & kitchen har for nylig fået ny menu, der rummer alt fra brunch til bøffer, nachos og blåmuslinger. Nederst i venstre hjørne af menuen finder du også et nyt koncept, de kalder “små bidder”. En form for tapas, men med retter, der er inspireret af hele verden.

Menuens gennemgående tema er kvalitet. Køkkenchefen Coz gennemgår retterne med os og fortæller, hvordan han hellere vil have, at retterne er af kvalitet, og at de smager godt, end at skulle servere noget, der ikke lever op til hans standarder. Der er en tilpas mængde af arrogance i Coz, der fortæller mig, at enten er han ved at sætte mine forventninger alt for højt op, eller også bliver det genialt. Heldigvis var det det sidste, der var tilfældet.

Små smagfulde bidder

Der er noget for enhver smag og til enhver sult. Du kan vælge mellem 3, 5 og 7 små bidder og kan mæske dig i følgende retter:

  • Mix af oliven
  • Svinekæber confit
  • Oksecarpaccio
  • Chili Con Carne
  • Mini hotdog
  • Gullasch med Polenta
  • Marinerede Gambas
  • Teryaki tuna sesam
  • Torsk m. grov sennepssovs
  • Hvidløgsbrød m. smeltet ost

tipKBH anbefaler især:

Det hele var virkelig lækkert, men hvis der er tre af de små bidder, vi skal anbefale dig, er der ingen tvivl. Den første af retterne, du skal bestille er “Svinekæber confit”. Kødet er super mørt og er marineret i en hjemmelavet sovs, der smager himmelsk. Herefter skal du gå efter “Mini hotdog”. Du får en grov pølse i et lækkert brød med sennep og ristet løg på toppen. Enkelt men lækkert. Til sidst skal du vælge “Teryaki tuna sesam”. Du får her to lynstegne tun-stykker med et hint af wasabi, der lige får dig til at knibe øjnene sammen, men som passer perfekt med teryaki-sovsen. Retten er drysset med sesam.

tipkbh-anbefaler stempel bar og kitchen

Små bidder på Stempel bar og kitchen.
Fotograf: Sarah Vangsgaard Winge

Hvis du er i humør til andet end de små retter, skal du gå efter “Fajitas”, der er beregnet til to personer. Du får her et bræt med en varm pande med steak, rejer, 3 slags peberfrugter, lune tortillaer, hjemmelavet guacamole og cremefraiche. Som med de små bidder er det ren fingermad, og du sammensætter selv, hvordan de kvarte tortillaer skal nydes.

Og så bliver du nødt til at smage caféens “Pommes frites med smeltet ost”. Det er en af køkkenchefen Cozs signaturretter, og smagen er virkelig vanedannende. Pomfritterne bliver serveret i en skål og ligger på et stykke papir, der ligner en avisside, og de er toppet med lun smeltet ost af flere varianter. Er du taget hjem uden at smage dem, er du klart gået glip af noget og er nødsaget til at vende tilbage.

andet-på-menuen stempel bar og kitchen

Pommes fritter med ost og Fajitas.
Fotograf: Sarah Vangsgaard Winge

Post dinner cocktails hos Stempel bar & kitchen

Afslut aftenen med et par cocktails. Drinkskortet er ligeledes nyt og rummer en masse spændende drikke. Er du til det mere traditionelle kan bartenderen sagtens bikse det sammen til dig. Også noget, der ikke er på kortet.

Stempel bar & kitchen

Cocktails: Søde piger og Pomegranate mojito.
Fotograf: Sarah Vangsgaard Winge

Super hyggeligt sted

Alt i alt en super lækker oplevelse i hyggelige omgivelser. Stedet er en gammel punkt1-forretning, der er blevet totalrenoveret. Stilen er nordisk med rustikke træborde, mørke vægge og stole i stål. Det er et perfekt sted at nyde både brunch, aftensmad og drinks.

indretning-stempel bar og kitchen

Hyggelige omgivelser hos Stempel bar og kitchen, der engang var en Punkt1
Fotograf: Sarah Vangsgaard Winge

Om skribenten

Sarah Vangsgaard Winge

Sarah Vangsgaard Winge

Jeg er bosat på skønne Amager og Jeg ELSKER simpelthen København og jeg er helt forelsket i stemningen, maden og de tilbud, der kan findes! Jeg har en forkærlighed for små skæve restauranter, gerne hvor der er fokus på økologi. Og så er jeg altid frisk på at prøve nye ting, omend det er salsaundervisning på en onsdag eller genbrugsshopping på en fredag. Og de spændende oplevelser vil jeg elske at vise jer her på TipKBH.