Pyh! Sommersolen og varmebølgerne har ramt hovedstaden med hvad der føles som 110 kilometer i timen, og det har aldrig været mere tiltrængt med et køligt og friskt dyp i bølgen blå.

I København er vi så heldige at have både havn, strand og friluftsanlæg inden for rækkevidde. Ja, for at det ikke skal være løgn, har vi faktisk nogle af verdens allerbedste bademuligheder: Det amerikanske nyhedsmedie CNN udvalgte i 2019 København som nummer 1 på en liste over de mest badevenlige storbyer i verden. Tag dén Sydney, Cascais og Copacabana!

Kender du byens bedste badesteder - havnen, strandene og friluftsbadene? Her får du et godt overblik!

Mangler vi et godt badested? Tip os gerne på [email protected]

Du kan altid tjekke badevandskvaliteten på badevand.dk, eller på skiltet ved badestedet før du hopper i.

Læs også: Spabade i København.

De 9 badezoner i Københavns Havn

Er du ikke til strand, sand, brændmænd, tang og krabber? Så kan du heldigvis sagtens få stillet badelysten i Københavns Havn! I de 9 markerede, urbane badezoner kan du plaske, svømme og flyde alt det du vil - i nogle af dem er der endda livreddere til stede til at passe på dig. Så på med badesuitet og solcremen og afsted mod havnen!

OBS: Bader du udenfor badezonerne i Københavns Havn, kan du fra i år få bøder af politiet.

Sluseholmen

Tag forbi Sydhavnens Sluseholmen, oplev de hollandsk-inspirerede kanaler og få et dyp i Havnebadet! Badet er udstyret med hele tre bassiner - et til de helt små, et børne-ungdomsbassin og et hovedbassin til svømning. Anlægget er under opsyn af livreddere.

Havnevigen

Havnevigen på Islands Brygge er byens nye, trendy nabolag. Hér kan du få følelsen af at være på stranden helt uden at være det: Der er nemlig blevet anlagt en lækker sandstrand blandt de smukke lejligheder!

Havnebadet Fisketorvet

Lige ved siden af shoppingcentret Fisketorvet ligger Havnebadet, som består af 3 adskilte bassiner: et børnebassin, et springbassin og et motionsbassin.
Anlægget er under opsyn af livreddere.

Halfdansgade

På Islands Brygge lidt ud for Halfdansgade ligger den markerede badezone Halfdansgade, hvor du fra en flydende ponton kan hoppe i det kolde dyb. Ahhh!

Havnebadet Islands Brygge

Du har måske set det ikoniske badetårn på Islands Brygge en gang eller to - i hvert fald er Havnebadet Islands Brygge ét af de mest populære badesteder i byen, hvortil store og små valfarter hver sommer. Der er fem bassiner og et udspringstårn på 1, 3 og 5 meter. Anlægget er under opsyn af livreddere.

Kalvebod Bølge

På den anden side af Islands Brygges havnebad ligger Kalvebod Brygges bølgeformede havnepromenade, Kalvebod Bølge, og hér kan du også få en dejlig dag ved vandet, hvad enten du vil bade, sole dig eller måske leje en kajak!

Sandkaj

Sandkaj Badezone finder du i det nye og lækre Århusgadekvarter i Nordhavn, hvor promenaden, cafeerne og badegæster sammen skaber en ægte og nærmest sydlandsk sommerferiestemning!

Søndre Refshalebassin

I det sydøstlige hjørne i Søndre Refshalebassin, mellem Urban Riggers og Baby Baby Bar, findes den nyere badezone Søndre Refshalebassin - og hér kan du med fordel køle kroppen ned i de varme måneder.

Halvandet

Også på Refshaleøen findes den hyggelige og stemningsfulde badezone Halvandet, der ligger lige ved strandbaren "Halvandet", hvor det også er muligt at få en bid at spise eller lidt at drikke, hvis badeturen trækker ud.

Strande i København

Amager Strandpark

Har du i stedet brug for havluft, lidt mere plads omkring håndklædet og "rigtigt" sand mellem tæerne, kan København også byde på intet mindre end 3 skønne badestrande.

Amager Strand

Med intet mindre end 4,6 kilometer hvid sandstrand, gør skønne Amager Strandpark det altid muligt at finde en god plads - selv på brandhede sommerdage! Her kan man både vælge at bade i ''lagunen'' eller ved havet, og så er der også gode rulleskøjte- og boldbaner, volleynet, isbarer, cafeer, kajakudlejning og meget mere.
Der vil være livreddere på stranden fra 23. juni til sidste søndag i august.

Søbadeanstalten Helgoland ved Amager Strand holder desuden åbent 1. juni – 31. august, alle dage kl. 10:00 - 18:00.

Svanemølle Strand

Skal du forbi fantastiske Svanemølle Strand på Østerbro en varm sommerdag, kan du måske godt komme til at sloges om pladsen til håndklædet. Stranden er meget populær og velbesøgt på grund af sin enorme badebro, fine promenade, gode isbar og børnevenlige sandbund.
Der vil være livreddere på stranden fra 23. juni til sidste søndag i august.

Valbyparken

Endelig! Københavns nye strand i Valbyparken er endelig erklæret åben for alle glade badedyr og vandhunde. Den 120 meter lange sandstrand har været ni år undervejs, men nu er den endelig klar til badende gæster.

Friluftsbade i København

Bellahøj Friluftsanlæg

Friluftsbade med rensede pools, græsarealer og omklædningsrum med bad kan bare noget helt særligt - og hos Københavns to skønne bade er du sikret en dejlig og hyggelig dag ved poolen med venner eller familie.

Bellahøj Friluftsbad

Nyd de to lækre svømmebassiner og den store, røde rutchebane hos Bellahøj Friluftsbad. OBS: Husk coronapas!

Pris: Børn 15 kr., voksne 33 kr.
Adresse: Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj
Åbningstider: Se på hjemmesiden


Baunehøj Friluftsbad

Hos Baunehøj Friluftsbad kan du og hele familien svømme, dykke og plaske rundt i de to store pools. OBS: Husk coronapas!

Pris: Gratis adgang
Adresse: Enghavevej 90, 2450 København SV
Åbningstider: Se på hjemmesiden