Privatlivspolitik
Sport og Fritid Guides

Har du prøvet at blaffe fra København?

Blaffe
Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

Vil du gerne spare penge, når du skal besøge din bedstemor i Jylland? Eller vil du gerne bare få en på opleveren? Læs med her, når vi giver dig de bedste tips til at blaffe fra København.

Hvordan gør man lige det?

Det er meget nemt at blaffe, hvis man kender nogle gode tricks. Det vigtigste er sådan set bare, at du har højt humør og tøj på efter vejret – det er nemlig ikke sjovt at stå uden regnjakke og vente på et lift, hvis man står midt i en byge. Så kan det godt blive en kedelig ventetid! Du kan både blaffe alene og med en ven. Men jo flere I er, jo sværere kan det blive at få et lift, da der jo skal være plads til jer alle i den bil, der holder ind til siden og vil have jer med. Det er også en god idé at tage et papskilt eller nogle papirer med, så I kan skrive hvilken retning I gerne vil, hvis I står et sted hvor bilerne kan køre flere veje. På den måde er I sikre på, at I får et lift den rigtige vej.

Hvor skal jeg stå henne?

I København er der fire specielle blafferstoppesteder, som er et rigtig godt udgangspunkt at starte fra. Det vigtigste når du blaffer er, at bilerne kan se dig, og at de herefter har tid til at reagere og mulighed for at holde ind til siden. Det er også vigtigt, at I står et lovligt sted, og ikke på en landevej, hvor fodgængere ikke er tilladt. De fire blafferstoppesteder i København ligger ved Folehaven, Fisketorvet, Ålholm Station, og i krydset mellem Hareskovvej og Utterslevvej. Tjek på et kort hvilken vej du gerne vil, så du kan se hvilket stoppested, der giver bedst mening for dig.

Vil bilisterne gerne have mig med?

Personligt har jeg selv kun haft gode oplevelser, i de biler jeg har kørt med. Man snakker med nogle mennesker, man måske ikke havde snakket med ellers. Herudover får man nogle gange gode råd til livet eller en sjov historie med på vejen. For mange år siden var det meget mere almindeligt at blaffe, så derfor vil du ofte køre med biler, hvor chaufføren selv har blaffet og måske kan give et trick med på vejen. Så ja, bilisterne vil rigtig gerne have dig med. Et godt råd er at tage kasket eller hue af, så bilisterne kan se dig ordentligt – man vil altid gerne kunne se folk ordentligt i øjnene, når man snakker med fremmede!

Det lyder fedt! Kan jeg høre mere?

Det kan du bestemt. Du kan finde meget mere information om at blaffe på denne hjemmeside. Blaffernationen arrangerer fra den 17. til 19. maj et event, hvor du kan være med til at blaffe med andre – både nybegyndere og mere øvede. Eventet foregår på Lolland og Falster, hvor man også skal løse forskellige opgaver, der hvor man kommer hen. Det er gratis at deltage, og jeg er sikker på, at du får dig en oplevelse for livet! Du kan læse mere om eventet her på deres facebookside.

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg elsker at lege turist i min egen by, og gør det ofte med mine venner og kæreste.