Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Vælg en solcreme som beskytter både dig og havmiljøet

Dette indhold er sponsoreret

Vi er heldigvis mange, som er blevet gode til at beskytte os mod solens UV-stråler! Det er godt for vores helbred, når vi undgår at blive røde og solskoldede. Dog er der en bagside af dette store forbrug af solcreme – nemlig havmiljøet. I denne artikel vil vi derfor introducere denne problematik for dig samt give dig råd til, hvad du kan gøre, for at bidrage til et bedre havmiljø.

Solcremens kemi kan være ødelæggende

Først og fremmest vil vi forklare dig, hvad det præcis er, der sker, når du bader i havet med en solcreme, som er dårlig for havmiljøet. Mange solcremer indeholder et kemikalie, som kaldes Oxybenzone. Dette kemikalie bliver brugt i solcremen som et UV-filter og er faktisk dét, som hjælper dig til ikke at blive solskoldet.

Når du bader i havet, er det uundgåeligt, at noget af solcremen bliver skyllet af – også selvom solcremen er vandfast. Kemikaliet bliver deraf frigivet i havet, og det kan have generelle konsekvenser for havmiljøet. Hvis du bader i sydens egne, kan Oxybenzone skade både koraller, dyr og andre planter. Yderligere har det også negativ indflydelse på havmiljøet herhjemme, idet kemikaliet vil flyde rundt i havene og stadig gøre stor skade.

Hvilken solcreme skal du vælge?

Der er selvfølgelig en løsning på, hvad du kan gøre, så du undgår at være med til at forurene havmiljøet. Først og fremmest har vi herhjemme i Danmark certificeringen kaldet Svanemærket. Når en solcreme er markeret således, betyder det, at solcremen ikke forurener havmiljøet. Derfor kan du trygt vælge en solcreme, som har Svanemærket, når du skal købe en ny.

Yderligere kan du også vælge ikke at købe solcreme i udlandet. De har sikkert også hav-venlige solcremer i andre lande, men det kan være svært at finde ud af, hvilken du skal købe, idet du formentlig ikke kender til pågældende lands certificeringer. I stedet kan du købe en solcreme hjemme i Danmark, som er Svanemærket, og tage den med på ferie.

Oxybenzone kan findes i mange forskellige solprodukter, og det er derfor vigtigt, at det ikke kun er din generelle solcreme, du køber med Svanemærket. Hvis du bruger ansigtscreme med spf, bør du også her sikre dig, at den er Svanemærket, idet denne også bliver skyllet af i vandet og laver lige så stor skade, som alle andre solcreme.

Havmiljøet har taget stor skade af klimaforandringerne, men bestemt også forskellige former for forurening. Der er ingen tvivl om, at vi alle må gøre vores bedste for ikke at bidrage – og specielt også, når vi rejser på ferie.

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
VesterbroStreetpartyHeader-01
gaza

Populære kategorier

Information