Eksternt indhold

Madmekkaet København – Start din egen cateringvirksomhed og bliv en del af Københavns madscene

TipKBH Ekstra
Skrevet af TipKBH Ekstra
Indlæg

Synes du også, at det er fantastisk med alle de nye streetfood markeder. Som skyder op overalt i vores skønne hovedstad? Det gør vi. Er du stolt af at bo i en by. Hvor vi er så kendte for vores gourmetmad og rige muligheder for fine dining? Det er vi overraskende nok også.

For det første elsker vi mad, så vores kærlighed til Københavns gourmetrestauranter giver sig selv. Med streetfood konceptet får vi mulighed for at vælge mellem lækre småretter fra hele verden. For det andet er vi vilde med den uhøjtidelige stemning, som man får når man bare køber mad over disken, og sætter sig hvor man vil for at spise.

Med den store tilslutning, der har været til alle disse nyåbnede madsteder. Er det ikke overraskende at mange mennesker går i overvejelser om hoppe med på vognen og åbne sit eget streetfoodkøkken. Hvis du er en af dem, kommer her nogle overvejelser, du kan gøre dig, inden du kaster dig ud i at konkurrere med de store etablerede spillere på streetfood-markedet.

Streetfood i København – vores miniguide

Streetfood har været det nye sort i flere år efterhånden. Siden 2011, hvor Torvehallerne åbnede, placeret omkring Israels Plads i det indre København åbnede, nu med bragende succes efter en lidt træg start, er det gået meget stærkt med åbningen af nye streetfood-markeder.

Her får du vores mini-guide til Københavns madmarkeder:

På Refshaleøen finder du Reffen, et streetfood marked i et urbant miljø, som lægger op til at man også kan have en fest. Mens man nyder sin mad og en drink, fra et af stedets mange forskellige boder.

En af de fedeste ting ved Reffen er, at alle madboder skal bruge kompostvenlig service. Reducere madspild og så vidt muligt bruge lokale råvarer, samt sortere deres skrald, så det kan genbruges mest muligt.

Boltens Food Court, beliggende tæt ved Kongens Nytorv, er det nyeste skud på stammen af madmarkeder i København. Her kan du virkelig smage mad fra alle dele af verden. Der serveres her mad fra 19 nationale og internationale boder – så hvis du vil prøve et nyt køkken, kan du blandt andet smage på det indiske, thailandsk, colombianske og mange andre.

Torvehallerne, som er vores sidste anbefaling, behøver måske ikke så meget introduktion. Grunden til at vi stadigvæk er vilde med Torvehallerne er selvfølgelig det store og alsidige udvalg af spisesteder, men også muligheden for at købe de lækreste friske delikatesser fra hele kloden.

Så, som du nok kan høre, er der stor konkurrence på alle parametre når det kommer til at komme ind på dette marked. Derfor anbefaler vi, at du går en anden vej, hvis du brænder for madlavning og gerne vil gøre en forretning ud af det.

Hvad kan de her markeder ikke

De her markeder er blevet populære af gode grunde. De kan huse store som små selskaber, der er altid noget for enhver smag, og så længe solen skinner tilbydes de bedste muligheder for at nyde sin mad og drikke i solskinnet.

Men, hvis du brænder for madlavning og gerne vil tjene penge på det, har vi et endnu bedre forslag til dig med iværksætterdrømmen. Åben en cateringvirksomhed.

Hvorfor catering er vejen frem for din mad-iværksætterdrøm

I modsætning til udendørs madmarkederne, er du for det første ikke afhængig af vejret for at tjene dine penge. Samtidig får du meget mere fleksibilitet og frihed end. Hvis du skal stå klar hver gang solen skinner – du kan nemt planlægge dine uger og sågar selv nyde solen i stedet for at knokle, hver gang den skinner.

Og måske det vigtigste, du skal ikke konkurrere med de mange veletablerede steder om kundernes gunst.  

Sådan starter du din egen cateringvirksomhed

Hvis du synes det lyder som noget for dig, så kan du her få en introducerende guide opstart af din helt egen cateringvirksomhed.

Research: Undersøg dine konkurrenter til at starte med. Find ud af, hvor de har specialiseret sig, hvilke services de tilbyder. Folk vælger ikke udelukkende på baggrund af maden, der kan være mange ting, der spiller ind.

Et andet forslag er at spørge dine venner, som før har gjort brug af catering. Hvad grunden til deres valg var af udbyder. Så bliver du hurtigt klogere på, hvor du kan differentiere dig på markedet.

Her skal du også have styr på budgettet. Find ud af, hvad der skal til, før du kan yde den service du gerne vil yde og find pengene til det. Se evt. de her privatlån, for at få hjælp med at komme godt i gang.

Definér potentielle kunder og find din niche: Find ud af hvem du gerne vil catere for. Skal det være private arrangementer, firmafester, firmakantiner eller noget helt fjerde. Du kan ikke det hele – i hvert fald ikke lige fra begyndelsen. Så find en niche her, hvor du specialiserer dig og bliver den bedste på markedet. Så skal der nok komme flere kunder løbende.

Lav en forretningsplan: Din forretningsplan er din vigtigste makker før du åbner din forretning. I stedet for at tackle problemer som de opstår på vejen. Så prøv at tage stilling til så mange som muligt inden da.

Her skal du heldigvis ikke opfinde den dybe tallerken da der er masser af hjælp at hente til at lave en veludført forretningsplan på nettet. Det er bare en hurtig googlesøgning væk.

Hvis du mangler den rigtige emballage til dit cateringfirma. Eller skal til at etablere et nyt cateringfirma, så se Antalis for et stort udvalg. Her kan du finde alt, du skal bruge for at åbne din egen cateringvirksomhed, udover ingredienserne til maden.


Om skribenten

TipKBH Ekstra

TipKBH Ekstra