Privatlivspolitik
For børn Kultur og Kunst

Vinter i Tivoli 2019

Aisha Hamid Jan
Skrevet af Aisha Hamid Jan

Når København har fået tildelt pladsen, som byen man skal besøge i 2019, af magasinet Lonely Planet, skal man helt klart i Tivoli. Der er sørget for magisk sne, så man virkelig kan mærke vinterstemningen. 

Lige nu foregår der en helt masse spændende, for hele familien! 

Rasmus Klump Forestilling

Fredag d. 1 februar var der premiere på showet “Rasmus Klump og den sure snemand”, instrueret af Susanne Breuning.
Det er en helt ny forestilling for børn, og foregår i Glassalen. 

Indtil videre har det været et kæmpe hit for både børn og voksne. Uden at afsløre for meget, kan jeg fortælle, at de 20 minutter forestillingen varede, fløj afsted. Der var sang, dans og masser af humor. Gartneren Flora tager ud på eventyr sammen med Rasmus Klump, fordi de skal besøge Pingo, i Pingonesien! Men på vej derhen møder de en sur snemand, som de skal hjælpe lidt på vej.

Jeg fik lov at lave et kort interview med et af børnene efter showet. Malthe, på 6 år, fortæller at han syntes det var super sjovt, med alt den sang og musik. Derudover ville han med glæde se showet igen. Så det er bare med at komme afsted!
Som noget nyt, kan man møde karakterne på Plænen efter hvert show. 

Tivoli Søen i forvandling

I år har vi igen glæde af en utrolig smuk skøjtebane i hjertet af Tivoli. Det er ikke bare et gensyn med skøjtebanen, men et stort velkommen til Olafur Eliassons 33 lamper, Little Sun Light Swarm. De hænger forskellige steder og skifter bl.a. lysfremtoning. Derudover kommer vi tilbage i tiden, til den nordiske mytologi, som kan ses i et laserlysshow på vandet. 

CPH Light Festival 

Hvis du nogensinde har drømt om at se nordlys, så kan du få den drøm opfyldt. Det er normalt noget, der er et meget sjældent syn i Danmark, men Tivoli giver os en unik oplevelse i år. I området ved Plænen har du nu mulighed for at bade i nordlys. Med laserlys fra alle sider, og røgeeffekter, har du nu chancen for at få en oplevelse for sig. Det imponerende show kan ses flere gange om dagen. 

Dette er blot noget af det der foregår i Tivoli i år. 
PS. Der er også plads til voksne i Pingonesien igloen!

Fotograf: Kaotar Ben Amare

Om skribenten

Aisha Hamid Jan

Aisha Hamid Jan

Jeg er blot én ud af de mange indbyggere i København. Denne multikulturelle by har lidt af det hele, hvis man kigger ordentligt efter. De hyggelige skjulte cafeer på sidegaderne, og de fine små restauranter, der byder alle velkommen, har en stor betydning for mig. Jeg er vild med de gamle bygninger, og de gamle mennesker. De har altid en historie at fortælle om byen, og man lærer altid noget nyt. Den nyere generation har dog givet byen et twist, og det er præcis det jeg vil skrive om.