Kultur og Kunst Sport og Fritid

10.000 nørder samles i København

Skrevet af Lars Østergaard

250.000 dollars. Så mange penge skal fordeles mellem 6 hold i weekenden, når BLAST Pro Series løber af stablen i Royal Arena i København.

For første gang nogensinde afholdes et e-sportsevent af denne størrelse i København og det er med til at sætte byen på verdenskortet. Mere end 10.000 tilskuere kigger med når holdene dyster i computerspillet CS:GO, som du måske kender fra din egen ungdom – eller måske har dine børn spillet det. Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er sporten nået til et helt nyt niveau.

Sådan kommer scenen til at se ud

Blandt de 6 hold, der skal spille om 1. pladsen og halvdelen af den samlede præmiesum, er danske Astralis og North – og de er blandt andet disse hold, som omtrent 10 millioner seere på twitch.tv skal heppe på – eller buh’e af – når den virtuelle krig ruller.

Foto af: Royal Arena

Om man er til computerspil eller ej, kan man ikke andet end at være imponeret over, at 10.000 mennesker kan samles om at se nogle unge mænd spille computer.

tipKBH.dk vil selv være repræsenteret på tilskuerrækkerne og vi glæder os til at snakke med hardcore nørder og nysgerrige københavnere i Royal Arena – og forhåbentlig kan vi vise jer hvordan sådan et arrangement ser ud, efterfølgende.

Læs mere om BLAST Pro Series her: http://www.blastproseries.com/

Om skribenten

Lars Østergaard

Med bopæl i København og en naturlig interesse for musik, koncerter, events og mad vil størstedelen af artiklerne der kommer fra min side af, omhandle disse kategorier.