Privatlivspolitik
Sport og Fritid

Økologi og ildsjæle – kender du KBHFF?

Janne Andersen
Skrevet af Janne Andersen

KBHFF er en forkortelse for Københavns Fødevarefællesskab – en frivillig forening med mere end 10 år på bagen. Fællesskabet er på en mission om at levere økologiske og nærproducerede grøntsager og andre fødevarer direkte fra leverandør til forbruger til en rimelig pris. Det gør de i praksis ved hjælp af en stor gruppe frivillige, der udgør projektets motor.

Producenter leverer ugentligt deres afgrøder til foreningens fælleslager, hvorefter det distribueres ud i forskellige lokalafdelinger i København bl.a. Amager, Nørrebro og Vanløse. Her sælges det videre til medlemmer som blandede grønt- og frugtposer. De kan afhentes i fysiske gårdbutikker på et fast ugentligt tidspunkt.

Gårdbutikken på Amager der drives af frivillige i KBHFF

Alle opgaver fra pakning af poser til salg i butikkerne er frivilligt drevet – for når du melder dig ind i KBHFF, melder du dig samtidig til en månedlig vagt af tre timers varighed. Alt efter hvilken type opgave du ønsker at bidrage med til foreningen. Du kan også vælge at være passivt medlem – et såkaldt “støttemedlem”. Så betaler du blot en anelse mere for din grøntpose.

Foreningen er altid på udkig efter nye medlemmer og holder jævnligt infomøder i de lokale afdelinger. Har du fået lyst til at høre mere om projektet – og måske endda blive en del af et grønt fællesskab, hvor økologi og bæredygtighed er på dagsordenen, kan du læse mere og tilmelde dig den næste infoaften i dit lokalområde på KBHFF’s hjemmeside.

Om skribenten

Janne Andersen

Janne Andersen

Jeg er ikke Københavner af opvækst, men absolut af hjerte. Min kærlighed til byen begyndte i 2011, da jeg flyttede til Amager for at studere. Siden er den kun blevet større, og jeg omfavner bylivet med alt, hvad det indebærer. Mine interesser spænder fra kunst og musik til skæve pop-up events, street-food markeder og alle former for spiseoplevelser. Jeg håber, I har lyst til at tage med på min færd gennem byen.