Privatlivspolitik
Gratis Sport og Fritid

9 badesteder i Københavns havn

Badesteder - Sandkaj Badezone i Nordhavn
Avatar
Skrevet af Jacob Stensdal

Sommeren står for døren og derfor vil tipKBH gerne danne et overblik over de badesteder der er i Københavns Havn. Vi er nemlig så priviligeret at have en havn, hvor vandet er rent nok til at bade i det – I hvert fald nogle steder. Det skal vi selvfølgelig udnytte, især med CNNs kåring fra sidste år.

Verdens bedste storby at bade i

Det amerikanske nyhedsmedie CNN udvalgte nemlig København som nummer 1 på en liste, over de mest badevenlige storbyer i verden.

Så selvom København ligger nordligt, formår vi alligevel at slå kendte badedestinationer som Sydney, Cascais i Lissabon og Copacabana ved Rio de Janeiro i Brasilien.

Badesteder i København

Der er 9 badesteder i Københavns Havn. Herunder tre havnebade og fem badezoner plus en badezone ved Kalvebod Bølge, som forventes at kunne tages i brug i løbet af sommeren.

Du kan tjekke badevandskvaliteten på badevand.dk, eller på skiltet ved badestedet før du hopper i.

Havnebad og badezoner skaber sikkerhed

Med mere end 300.000 badegæster i havnebadene i 2018 er Københavns havn mere populær end nogensinde før. Men der var desværre også mange badegæster uden for badestederne.

Ved badestederne er der ingen trafik, så her er man i sikkerhed for busser og både. Selvom man selv kan se havnebussen, kanalrundfarten eller andre både komme sejlende, kan de ikke altid se de badende. Det gør det svært for dem at passe på de badeglade københavnere uden for badestederne.

TipKBH opfordrer derfor til, at man bruger de 9 badesteder i havnen. Det gør det mere sikkert for alle at færdes i havnen, og badestederne er også det eneste sted, hvor badevandet bliver tjekket, så man kan være sikker på, om vandet er rent nok til en dukkert

Tjek også vores tips om andre gratis aktiviteter i København her.

Om skribenten

Avatar

Jacob Stensdal

Jeg er meget nysgerrig på at udforske og opleve de mange muligheder der er i København. Mine primære interesser er sport og events, hvorfor de fleste af mine artikler vil komme til at omhandle dette.