Gratis Sport og Fritid Guides

Sig farvel til julesul

Julesul
Janne Andersen
Skrevet af Janne Andersen

Vi kender det alle sammen. Julen har bragt velsignet bud, gris på gaflen, lune andelår og konfekt i spandevis. Nu betaler vi prisen – nytårstøjet strammer og badevægten er på overarbejde. Men bare rolig. Vi har et forslag, der kan vende din bagjul fra sul til cool på no time. Her får du nemlig en guide til tre dejlige gåture i København og omegn, inddelt efter tre forskellige sværhedsgrader. God fornøjelse!

Den korte

Et godt sted at starte, når motionstrangen melder sig, er i Utterslev Mose. Her kan du følge en af Hjerteforeningens “hjertestier”, der er en vel afmærket motionsrute på tre km. Rundturen starter ved hjørnet nær Rådvadsvej og slutter igen samme sted. Her kan alle være med, da ruten er flad og har en anlagt overflade hele vejen, der gør den velegnet til barnevogne, rullestole m.v. at færdes på.

Den mellemlange

Og apropos Utterslev Mose …
En anden naturskøn vandresti finder man langs den københavnske vestvold. Her kan du vandre på en markeret sti fra Avedøre S-station til et busstop i udkanten af Utterslev Mose i Tingbjerg. Turen er knapt 15 km lang, og undervejs er der opsat faktaskilte, der fortæller Voldens historie i illustrationer og billeder. Det er muligt at gå på en asfalteret sti hele vejen, der dog også befærdes af cyklister. Alternativt kan man følge en mindre skovsti, der er anlagt på toppen af volden.

Den ambitiøse

Hvis man har længere tid til rådighed og gerne vil give den gas på skovstierne, kan man tage en gåtur langs Furesøen. Kommer man fra København, kan man med fordel begynde turen ved Holte S-station og gå ad afmærkede stier hele søen rundt, cirka 21 km i alt. Turen går igennem både skov og bebyggelse, og der er mulighed for at tage en afstikker til det fredede natur- og vådområde Vaserne, der er hjemsted for et rigt fugleliv året rundt.

Om skribenten

Janne Andersen

Janne Andersen

Jeg er ikke Københavner af opvækst, men absolut af hjerte. Min kærlighed til byen begyndte i 2011, da jeg flyttede til Amager for at studere. Siden er den kun blevet større, og jeg omfavner bylivet med alt, hvad det indebærer. Mine interesser spænder fra kunst og musik til skæve pop-up events, street-food markeder og alle former for spiseoplevelser. Jeg håber, I har lyst til at tage med på min færd gennem byen.