Mad og Drikke Guides

Streetfood er det nye sort

Aisha Hamid Jan
Skrevet af Aisha Hamid Jan

Er du ked af at Papirøen lukker i slutningen af december? Frygt ej! Redningen er nær.

I hjertet af Vesterbro finder du WestMarket. Et kæmpe indendørs streetfood mekka. Der finder du alt fra en cremet cappuccino til luksuriøst dansk smørrebrød. Der er noget for enhver smag, da man har valgt at samle så mange specialiteter fra diverse lande, som overhovedet muligt.

Taco el Patron

Hvis du er til autentisk mexicansk mad, er dette stedet for dine smagsløg. Maden der bliver serveret er lavet af den mexicanske kok Armando, som har valgt at tage de originale opskrifter med fra hjembyen. Både kødelskere, vegetarer og veganere kan have fornøjelsen af at nyde Armandos’ specialiteter. Du kan få tacos og tostadas – hele 5 forskellige slags. PS. De skal spises med hænderne.

Ris8

Det italienske køkken finder du også i WestMarket, dog ikke i traditionel udgave. Ris8 er det første sted i København, der udelukkende tilbyder risotto i lange baner. De får mundsavlet til at flyde med de 5 forskellige risottoretter de har at tilbyde, som skifter i takt med sæsonerne. Alt er glutenfrit, og kan nydes både i staden og take-away.

SELMA

Vi bor trods alt i smørrebrødets land, og det er der også plads til i WestMarket. En god omgang frokost kan fås til rimelige priser ift. kvaliteten på restaurant SELMA. De bruger kun friske råvarer og går op i de mindste detaljer. Maden er så flot, at man ikke nænner at sætte tænderne i det. Til dem der er fan af hjemmelavede kvalitetsdrikke, har kokken sørget for at skaffe både danske og udenlandske øl fra diverse bryggerier.

Khorn

De dessertglade har man også tænkt på i WestMarket. Bageriet sørger både for kaffe og kage i høj kvalitet, der helt sikkert vil give noget på oplevelseskontoen. Der bliver ikke sjusket med produkterne, og aldrig brugt 1 gram for meget, eller for lidt. Deres kaffebønner er også noget en kaffeelsker ikke må gå glip af, da bønnerne de bruger blive ristet hos mestrene fra Kontra Coffee.

Malbeck+

Vindrueelskerne rundt omkring i landet er der masser af plads til. Den multikulturelle vinbutik har vine fra bl.a. Østrig, Argentina og Italien. Ikke nok med det, har de også champagne af høj kvalitet. Vil man have lov til at smage på varerne, inden man køber dem, kan man booke en vinsmagning, da de har deres helt egen vinkælder.

Bon appetité!

Du kan finde alle staderneWestMarket hjemmeside.

WestMarkets åbningstider lyder således:

  • Man–lør.: 11:00-21:00
  • Søn.: 11:00-17:00

Om skribenten

Aisha Hamid Jan

Aisha Hamid Jan

Jeg er blot én ud af de mange indbyggere i København. Denne multikulturelle by har lidt af det hele, hvis man kigger ordentligt efter. De hyggelige skjulte cafeer på sidegaderne, og de fine små restauranter, der byder alle velkommen, har en stor betydning for mig. Jeg er vild med de gamle bygninger, og de gamle mennesker. De har altid en historie at fortælle om byen, og man lærer altid noget nyt. Den nyere generation har dog givet byen et twist, og det er præcis det jeg vil skrive om.