Gratis Kultur og Kunst Guides

Ti tips til næste tinderdate

tinderdate
Marie Elisabeth Dam

Er du også ved at kløjes i kaffedates? Kaffedates med din tinderdate, der kommer oven i de ugentlige kaffemøder og den tarvelige tjære fra kontoret? Det er jeg.

Jeg vil for alt i verden gerne undgå mere café latte med endnu en tinderfyr. Flirten dør alligevel umiddelbart efter første date, fordi vi har snakket med hinanden i halvanden time. Man kan vitterligt kun tale så og så længe om vejr og byens festivaler.

Det er der jo heldigvis noget at gøre ved…

Måske bygger en succesfuld scoring på at skabe oplevelser fra første møde. God eller dårlig oplevelse – uanset hvad kan det blive en god historie. Og så kan I måske begge se igennem fingre med hvide løgne om højde og hinandens selfieskills.

Derfor har jeg lavet en liste over steder, du kan slæbe dine kommende matches med til. Måske får du mere succes end jeg på det københavnske kødmarked. Der er selvfølgelig aldrig scoregaranti, men så kan du se det som en guide til at halvere dit kaffeforbrug og se lidt mere af byen. Om ikke andet øger det dine chancer for en bedre historie, når dine forældre og lidt for satte vennepar spørger ind til dit singleliv. Selv tak.

Ti små tips til næste tinderdate

Dambos kæmper

Trænger I til luft fra stenbroen, eller har din tinderdate beskrevet sin kærlighed til de norske fjelde og tibetanske bjerge i sin bio? Uanset hvad, så har min landsmand fra Fyn, genbrugskunstneren Thomas Dambo, gemt syv trolde i hovedstadens skove. Find dem før din scorings andet match! Se mere her

Comedy eller jazz med Bartof

Mit lokale vandhul er kendt for at kombinere brun stemning med charmerende livemusik eller skarpe jokes. Hvis din date virker lidt tør, eller – gud forbyde det – ikke kan lide jazz, kan du altid fokusere på underholdningen og gode historier fra stamgæsterne. Læs mere på deres hjemmeside

Mandagspoesi på La Fontaine

For de mere kulturbevidste typer byder Høxbroe indenfor til lidt mandagslyrik . Hvem siger, at mandag ikke kan være datedag? Om I ender med selv at fremføre lidt om livet på versefødder, eller I er lidt for udfordrede på humanismens elitesport, har I helt sikkert noget at tale om på date nr. 2. Se mere her.

Brætspil på Barstarden

En sikker vinder i min bog må være brætspil. Det kræver dog, at din date ikke er en dårlig taber (eller vinder)… På den anden side er det måske fint at kende den side af den du dater, inden I bor sammen i dit kosteskab til 6000,- på Indre Nørrebro. Læs mere her.

Tipsy på Lundgren VIP

Hvis du vil øge dine chancer for lidt mere end et akavet kram på første date er et par gode glas vin og romantisk stemning en god start. Her er Lundgren VIP garant for dit udgangspunkt – så må du selv hive sejren helt hjem. Book bord og se menuen her.

Tour det bydel

Her kræves lidt mere fantasi fra din side, medmindre du vil bruge Visit Copenhagen’s bud. Men med en hovedstad, hvor halvdelen af indbyggerne er indvandret fra Jylland og de øvrige øer, er der god mulighed for at lege turist i egen by og vise dig som typen, der ved, hvor man bør hænge ud. Her kan jeg anbefale at bygge turen op efter berettermodellen (fri fortolkning).

Skovtur i parkerne

Okay, okay – jeg ved godt, at det er en kold fornøjelse uden for sommersæsonen, og at du hellere vil begrave dig i et fort at mors hjemmestrikkede og gamle vattæpper. Men se det lige for dig: din tinderdate og dig med varm kakao to go, gyldne træer og hyggelig slentren i Kongens Have? Du kan også holde den i gemmeren til dates, når vejret er blevet varmere igen.

Kurbad for de modige

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke har modet! Men for alle de seje, der alligevel gerne vil jazze lidt op for charmen på en af de første dates, så lyder Frederiksberg Svømmehallens Kurbad altså som det lækreste! Og så dufter I begge mega godt bagefter. Læs mere her.

Valby Kino for de generte

Københavns hyggeligste biograf leverer altså virkelig. De kommer endda med tæpper til dig og din date, så der er plads til at putte til den nye yndlingsfilm. Og hvis I er rigtig heldige, har I hele salen for jer selv… Se spilletider her.

Dans dig tættere på din scoring

Ligesom enhver fugl synger med eget næb, danser enhver elefant også med fire venstrefødder – eller noget i den stil. Jeg er hvert fald ret sikker på, at det er fuldstændig ligemeget, om du kan danse. Det er sjovt og sundt, du får lov til at holde om dit match – OG I har en ret god historie til eftertiden.
Dans løs på fx Absalon, Café Globen, Kulturhuset Indre by eller Idrætsfabrikken.

Så er der ikke så meget mere at skrive end god jagt!

Læs mere om at date i København

Om skribenten

Marie Elisabeth Dam

Marie Elisabeth Dam

Jeg flyttede til Frederiksberg i sommeren '17. Herfra udforsker jeg Hovedstaden og finder nye rum, oplevelser og oaser. Jeg elsker det skæve, skøre og provokerende, men en ting er, hvad jeg kan finde og fremvise på tipKBH - jeg giver samtidig jer muligheden for at sende mig, en eksilfynbo, ud på opdagelse i Københavns gader og stræder. Vil du hjælpe mig med at lære København at kende? Skriv til os og send mig ud på eventyr; fra grønne pletter til brune værtshuse og fra gyldne perler til vækstlagets skjulte skatte. Følg med på #hjælpmarie og #tipkbh