For børn Kultur og Kunst Guides

5 anbefalinger til kulturnatten på Østerbro 2018

Kulturnatten Østerbro

Det kan være svært at nå alt det, man gerne vil, når Kulturnatten åbner op for godteposen, og byen eksploderer i spændende arrangementer. Nedenfor finder du en guide til 5 fede events på Østerbro og Østervold til Kulturnatten 2018. De udvalgte events afholdes indenfor en radius, der gør, at du ikke behøver at bruge din aften på transport, men i stedet kan læne dig tilbage og nyde Østerbros & Østervolds spændende kulturtilbud.

Niels Bohr Institutet

Hvordan er din verden skruet sammen? Sådan for alvor!
Hvordan er din verden skruet sammen? Sådan for alvor!Hvordan er din verden egentlig sat sammen? Hvad er en neutrino? Hvad er det seneste nye om klimaforandringer? Hvorfor er der støv i rummet? Kom og hør spændende foredrag om den seneste forskning i fysik, leveret af nogle af Danmarks dygtigste forskere. Du skal ikke kende til fysik for at kunne følge med!

Interesseret? Se programmet her

Hvor?
Niels Bohr Institutet
Universitetsparken 5
2100 København Ø

Hvornår?
Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Rigshospitalet

Bag facaden på Riget
Kom til Kulturnat og oplev Rigshospitalet bag facaden og kulisserne. En aften for hele familien, hvor der vil være et væld af spændende aktiviteter, rundvisninger og mad og drikke. Du kan tjekke din fysik, du kan møde Rigets allermindste børn, lege DNA detektiv, opleve trykkammeret, og du kan møde patologerne på arbejde. Du kan træde ind i BørneRigets verden og komme en tur i Traumecentret, og du kan komme en tur i lysboksen med døgnrytmelys. Du kan også vinde en tur på helikopterplatformen.

Hvor?
Rigshospitalet
Blegdamsvej 9
2100 København Ø

Hvornår?
Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Statens Museum for Kunst

Fortællinger og kunst for hele familien
I en fortryllende ny fortælling af børnebogsforfatter Kim Fupz Aakeson præsenterer SMK i år en munter og fandenivoldsk familieoplevelse med udgangspunkt i nogle af museets mest dramatiske værker. Tag også med på øjenåbnende omvisninger, oplev efterårets store særudstilling Danh Vo – Take My Breath Away og slip kreativiteten og de gode historier løs sammen med SMK’s kunstnere i Børnenes Værksted. Inspireret af Danh Vo’s værker laver vi skulpturer af sjove genstande og materialer.

Hvor?
SMK – Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
1307 København K

Hvornår?
Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Den Kongelige Livgarde

En aften på Livgardens Kaserne for alle aldre
Besøg Livgardens Kaserne og mød soldater fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen. Der vil være underholdning og udstillinger for både børn og voksne; fx eksercitsopvisning ved Vagtkompagniet, Tambourkorpset spiller, militære køretøjer og våben, prøv kræfter med styrketræning i forsvaret, prøv uniformer og smag på feltrationer, sid i et F-16 jagerfly, børn kan prøve en militær forhindringsbane, mød Hjemmeværnet og klip i en bil hos Beredskabsstyrelsen.

Hvor?
Den Kongelige Livgarde
Gothersgade 100
1123 København K

Hvornår?
Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Rosenborg Slot

Gå på opdagelse på Rosenborg Slot i mørke
Besøg slottet i mørke på Kulturnatten. Husk at medbringe lommelygte, så er I klar til at gå på opdagelse! Rundt omkring i mørket venter vores læringspiloter med små og spændende historier. Der er begrænset adgang, så billetter skal hentes på forhånd fra deres hjemmeside. Der kræves billet til slottet for at kunne besøge Skatkammeret.

Hvor?
Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4 A
1350 København K

Hvornår? 
Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Kom tilbage til vores guide med udvalgte events for hver bydel i København ved at klikke her.

Om skribenten

Ulrik Topholm Jepsen

Ulrik Topholm Jepsen

Jeg er meget nysgerrig på at udforske og opleve de mange muligheder der er i København. Mine primære interesser er mad, musik og events, hvorfor de fleste af mine artikler vil komme til at omhandle dette.