Kultur og Kunst

Fuhlendorff imponerer med verdenshistorien

Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

Verdenshistorien kan hurtigt blive en langstrakt affære, men med Fuhlendorff som historiefortæller går man hjem med ondt i maven af at grine.

“Far, har du egentlig altid været her?”

Hovedpersonen introducerede selv sit show, da opvarmeren ifølge ham selv var sparet væk. Det gjorde oplevelsen af showet meget personlig og nede på jorden, idet Fuhlendorff lige fik introduceret publikum til status på livet og navne på familiemedlemmer, der senere ville blive nævnt i showet. Showet har verdenshistorien som omdrejningspunkt – kun noget af den, da resten kommer til efteråret. Fuhlendorff fik idéen til showet, da hans syvårige datters nysgerrighed på verdenshistorien blev for kompliceret for hovedpersonen at forklare. Så måtte der graves i historien, og det blev til materiale nok for to shows.

Fotograf Jonas Raaby

Politisk ukorrekthed for alle pengene

Showet er fyldt med sidebemærkninger til nutiden, og det er tydeligt, at Christian Fuhlendorff har talent for det, han laver. Der er skruet op for smarte bemærkninger og politisk ukorrekthed. Showet er nærværende, da Fuhlendorff holder kunstpauser og mærker sit publikum og stemningen. Der bliver lige fyret op for improviserede jokes, hvis han kan mærke, at publikum er med. Det er meningsfyldt og tilpas politisk ukorrekt – holdninger, som mange måske har, men som man ikke taler om, bliver til jokes, der understøttes af verdenshistoriens grumheder. Feminismen er også en stor del af showet, og du skal glæde dig til at høre Fuhlendorffs holdninger til dette.

Midt i det hele, når Fuhlendorff kommer helt ud af en tangent, afbryder Fuhlendorff sig selv og spiller datteren Michala, der nu har endnu et spørgsmål om, hvordan det kan være at Gud ikke har skabt menneskerne. “Vil det så sige, at aberne i Zoologisk Have bare er mennesker, der ikke er færdige?” spørger hun, og så kører fortællingen om verdenshistorien videre.

Showet bliver spillet på Folketeatret i København, og du kan købe billet til showet her. Christian Fuhlendorff optræder to gange den 3. marts, 8., 9., og igen to gange den 10. marts. Der er altså rige muligheder for at se showet, inden touren rundt i lander for alvor starter.

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest, og især Verdenshjørnet er et af mine go-to steder. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg holder meget af at gå i byen, helst de mere hyggelige barer, og hænge ud med mine venner og min kæreste. Desuden har jeg et had-kærlighedsforhold til bus 6A, og jeg elsker at slå et smut forbi de mange hemmelige caféer i Indre Bys sidegader og drikke min højtelskede caffe latte.