Kultur og Kunst Guides

5 fede events på Amager til Kulturnatten 2018

Kulturnatten Amager
Janne Andersen
Skrevet af Janne Andersen

Det kan være svært at nå alt det, man gerne vil, når Kulturnatten åbner op for godteposen, og byen eksploderer i spændende arrangementer. Nedenfor finder du en guide til 5 fede events på Amager til Kulturnatten 2018. Guiden er tiltænkt dig, der gerne vil opleve, hvad 2300 har at byde på. De udvalgte events afholdes indenfor en radius, der gør, at du ikke behøver at bruge din aften på transport, men i stedet kan læne dig tilbage og nyde Amagers spændende kulturtilbud. Smart, ik?

Allehelgens Kirke

I Allehelgens Kirke på Ungarnsgade 43, kan du glæde dig til en aften i musikkens tegn. Kirken byder indenfor til Open Mic og disker også op med et line-up af lokale amatørbands, der er inviteret ind for at vise, hvad de kan gøre med en kirkekoncert. Under koncerterne kan du slukke tørsten i baren. Der bliver uden tvivl noget for enhver smag, når følgende artister indtager scenen:
– Marcus Hagsten: band med sange på dansk
– Blå Chops: alt fra jazzy til blød rock
– Maria Lundbak: jazzsang og obo
– Bozena Wetchacz: klassisk guitar
– Blændværk: Katinka og Carl Askehave, stemningsfulde coversange
– Spejderhagl: rytmisk kor

Hvor?
Allehelgens Kirke
Ungarnsgade 43
2300 København S

Hvornår?
Programmet løber fra kl. 18:00-00:00
Se mere om arrangementet her

Hjernesagen og Center for Hjerneskade

Bliv klogere på kroppens vildeste organ, når Hjernesagen og Center for Hjerneskade byder indenfor til en aften under temaet: Din utrolige hjerne. Huset lover en aften med spændende aktiviteter for både børn og voksne i form af viden, underholdning og forskellige udfordringer. Der bliver ”hjerneopgaver”, vidensdeling om hjernerystelser, og du kan få målt blodtryk og kondital og få gode råd til at holde hjernen sund. Kl. 19:00 går komiker Sebastian Dorset og hjerneforsker Jesper Mogensen på scenen i en medrivende dialog om vores fantastiske hjerne – det kan kun blive lærerigt!

Hvor?
Hjernesagen og Center for Hjerneskade
Amagerfælledvej 56A
2300 København S

Hvornår?
Programmet løber fra kl. 18:00-22:00
Se mere om arrangementet her

Live jazz i biblioteket

I Kvartershuset på Jemtelandsgade 3, er der fokus på en familievenlig Kulturnat. Her kan familien samles om et aftensmåltid i husets café, der byder på særlige tilbud. Til middagen kan du fra kl. 18:00 nyde den første af aftenens to koncerter, når Kjeld Lauritsen og Alice Carreri spiller op på hammondorgel, akkompagneret af en energisk jazzvokal. Senere på aftenen går bandet Soul Vaccation på og optræder med de bedste numre fra det legendariske funkband Tower of Power. Der er hermed lagt op til en kølig efterårsaften med lune rytmer og lidt lækkert til ganen.

Hvor?
Sundby Bibliotek og Borgerservice
Jemtelandsgade 3, foyer/caféen
2300 København S

Hvornår?
Programmet løber fra kl. 18:00-00:00
Se mere om arrangementet her

Fremtidens digitale univers

IT Universitetet i København inviterer dig til at opleve fremtidens digitale univers på Rued Langgaards Vej 7. Arrangementet henvender sig både til børn og voksne, da universitet disker op med et bredt program med underholdning for alle aldersgrupper. Du kan bl.a. møde Den Magiske tryllekunstner Nicklas Berg, der tryller og laver ballondyr, eller du kan høre om den nyeste forskning indenfor Virtual Reality, Hacking eller Robotter. Derudover afholdes der en konkurrence om det bedst pitchede projekt blandt ITU’s studerende.

Hvor?
IT Universitetet i København
Rued Langgards Vej 7
2300 København S

Hvornår?
Programmet løber fra kl. 18:00-23:00
Se mere om arrangementet her

Artist talk og udstilling med Mikael B

Hvis du er interesseret i moderne kunst, kommer vi ikke udenom det internationale fænomen Mikael B. I anledningen af Kulturnatten byder han indenfor til en artist talk og et indblik i sit kunstneriske univers, hvor han fortæller om sin mest omfattende udstilling til dato, ”Never Tomorrow”. Udstillingen spreder sig over 1000kvm i industrielle rammer, og du får her en unik mulighed for at gå på opdagelse blandt hans farvestrålende malerier, skulpturer og installationer. Der vil være cocktails, bobler og musik hele aftenen, hvor du også har mulighed for at erhverve dig et specielt litografi, der udgives til anledningen.

Hvor?
Michal B
Raffinaderivej 22
2300 København S

Hvornår?
Programmet løber fra kl. 18:00-00:00
Se mere om arrangementet her

Kom tilbage til vores guide med udvalgte events for hver bydel i København ved at klikke her.

Om skribenten

Janne Andersen

Janne Andersen

Jeg er ikke Københavner af opvækst, men absolut af hjerte. Min kærlighed til byen begyndte i 2011, da jeg flyttede til Amager for at studere. Siden er den kun blevet større, og jeg omfavner bylivet med alt, hvad det indebærer. Mine interesser spænder fra kunst og musik til skæve pop-up events, street-food markeder og alle former for spiseoplevelser. Jeg håber, I har lyst til at tage med på min færd gennem byen.