Privatlivspolitik
Kultur og Kunst Sport og Fritid Museer

Tycho Brahe Planetarium: Made in Space

Hvis du ikke har planer d. 1 februar og samtidig er helt vild med planeter, universet og sorte huller, så læs med her!

Big Bang og liv i universet

Den 1. februar inviterer Tycho Brahe Planetarium dig med til udstillingen “Made in Space”. Det bliver en komisk rejse gennem universet og en opdagelse i hvor vi kommer fra. Det betyder, at der vil blive undersøgt hvor de forskellige atomer, som kroppen udgør, kommer fra og hvor i rummet de dannes. Det kan eksempelvis være atomer som hydrogen, som udgør vandet i vores celler i kroppen, som stammer fra Big Bang eller jern i blodet, som er vigtigt for vores immunforsvar, som kommer fra stjerneeksplosioner – supernovaer!

Udstillingen gør brug af noget af den nyeste teknologi, hvor observatøren vil være i centrum og som planetariumet selv beskriver det, vil det være en ”eksplosion af visuelle indtryk”. Hele udstillingen er udviklet fra bunden med afsæt i faglighed om universet, galakser, stjerner og ja, mennesket.

Udover en prangende visuel udstilling, vil der også være mulighed for at besøge planetariets Space Mission, hvor du simpelthen kan sende din egen rumraket afsted eller se de månesten, som astronauterne fra Apollo 17 tog med tilbage fra deres tur til månen!

Guidet tur i universet?

Så har du nu chancen! I uge 7 og 8 har du mulighed for at få guidede ture i udstillingen “Made in Space”. Her vil astrofysikere vil kunne fortælle meget mere om universet. Hvis du føler dig lidt kreativ kan du også prøve at lave stjernetåge i planetariets helt egen SpaceLab!

Du kan læse meget mere på deres hjemmeside her, eller du kan tjekke deres Facebook event ud her.

Hvor: Gammel Kongevej 10, 1610 København

Hvornår: 1. februar kl. 10:30 – 8:30

Pris: 120 kr. for studerende – 150 kr. for voksne – gratis for medlemmer

Om skribenten

Natasja Gamborg Rasmussen

Natasja Gamborg Rasmussen

Jeg kommer fra Jylland, men har boet på Frederiksberg de sidste 2 år. Det betyder, at jeg elsker at finde ud af hvad København har at byde på og opdager stadigvæk nye steder, mad og oplevelser som jeg ikke har set eller prøvet før. Jeg er helt vild med sport, mode, komedie og mad, og jeg håber, at kunne dele mine erfaringer med jer og give lidt inspiration – om du altid har boet i København, eller lige er flyttet hertil