Musik og Film Kultur og Kunst

Terkel er i syngende knibe

Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

TipKBH har i weekenden været inde og se Terkel – the motherfårking musical. Det gav anledning til en hel del grin og tanker om, hvor vigtigt det er, at vi plejer vores ytringsfrihed.

Foto af Miklos Szabo

Det står som altid slemt til hos Terkel. Hans mor og far har deres helt egen måde at drage omsorg for ham på. Der er heller ikke hjælp at hente hos onkel Stewarts børnetelefon. På et tidspunkt ser Terkel faktisk kun en udvej. Da Sten og Saki igen driller ham – han må kaste bolden videre, og blive en del af dem, der driller. Derfor går det ud over Dorit, der er klassens tykke pige – men er hun ikke også mere end det?

“Jason, hvorfor render du rundt med et jernrør?”

Musicalen bruger et par af de gamle sange fra den oprindelige film af Anders Matthesen, men der er også kommet mange nye til. Sangene er komponeret af Clemens, der også optræder i musicalen som Terkels bedste ven Jason. Terkel, der spilles af Ruben Søltoft er et virkelig godt makkerpar med Clemens. Begge lever de sig så godt ind i rollerne som Terkel og Jason, at man ikke kunne forestille sig andre, der kunne have spillet dem.

Foto af Miklos Szabo

Krænkelseskultur og farvet kridt

Hvis man kender til filmen bag musicalen, vil man huske de provokerende replikker og den politiske ukorrekthed. Som præger hele filmen, selvom filmen har 15 år på bagen, bliver den netop aktuel. Når Silas henter almindeligt og farvet kridt, og der opstår en debat i Terkels klasse om, at farvet kridt altså også er almindeligt. Replikken falder helt perfekt, da den både inddrager den aktuelle debat om racisme og krænkelseskultur – og det er bare en blandt mange replikker, der gør musicalen up-to-date.

Vil du også se Ruben Søltoft og de andre synge?

Musicalen turnerer Danmark rundt og starter i Tivoli. Hvis du vil have billetter kan disse købes lige her, hvor du samtidig kan læse mere om skuespillere og om showet. Musicalen vises i Tivolis Koncertsal frem til den 31. marts.

Læs evt. også denne artikel

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg holder meget af at gå i byen, helst de mere hyggelige barer, og hænge ud med mine venner og min kæreste. Desuden har jeg et had-kærlighedsforhold til bus 6A, og jeg elsker at slå et smut forbi de mange hemmelige caféer i Indre Bys sidegader og drikke min højtelskede caffe latte.