Kultur og Kunst

Thomas Skov og Geo laver sjov med kræft

Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

De fleste danskere har haft kræft tæt inde på livet, enten som pårørende eller patient. Det er formentlig ikke en overraskelse for dig, at sygdommen er alvorlig, og at det kan være svært at leve med bagefter, hvis man i sidste ende bliver erklæret rask. Da komikeren Geo blev ramt af testikelkræft, var det nærliggende at lave sjov med sygdommen og med livet med kræft. Men kan man virkelig lave sjov med kræft?

“Hvad gør man, når man kun har en kvart testikel? Hænger huden der så bare?”

Geo har efter sine kræftforløb optrådt og lavet sjov med kræft – flere gange end da. Men Geo ville gerne tale om tiden efter kræft – og hvordan gør man så lige det? Jo, man ringer til Thomas Skov. Thomas skov agerer Geos psykolog i showet Hva Så Nu?, men bestemt ikke den slags psykolog, man gerne vil have til at hjælpe sig med sine problemer. Han er både morbid og grænseoverskridende, men stiller samtidig nogle af de spørgsmål, man som pårørende kan have svært ved at stille.  Sammen behandler de emner om hvad man gør, når man kun har en kvart testikel tilbage, når man ikke længere er syg og derfor kan skændes med sin kone om hverdagens problemer igen, og hvad man gør, når man har en datter, der er bange for at miste sin far.

For Geo har det både i og efter sygdomsforløbet været naturligt for ham at tale om, og han har derfor tit sin gang på Rigshospitalets ungdomsafdeling for kræftramte. Her joker selv de mest syge om sygdommen. For som Geo så klart siger det, er det nemmere at grine end at græde. Man skubber sygdommen lidt væk, og gør livet sjovt i de øjeblikke, hvor man griner.

Thomas Skovs rolle som psykolog gør, at man både oplever Geos følelser indeni og udenpå. De ægte øjeblikke, hvor man sidder helt tavs og føler med Geo – de øjeblikke, hvor himlen falder ned over en, og man ikke ved, hvor man skal starte. Thomas hiver fat i et helt andet emne, og samtalen bliver over grænsen – men hvor man som publikum føler, at det er okay, at gå over grænsen.

En aften med følelser fra alle verdener

Showet er både virkeligt i fortællingerne og sjovt, så man får helt ondt i maven. Men det er også barskt, virkeligt og skræmmende. Men sådan ER kræft – og livet også!

Der kan kun lyde en varm anbefaling herfra til at købe billetter til showet, som har premiere på Bremen Teater den 31. januar. Det er komik på en helt anderledes måde, end du har oplevet det før, og du vil ikke blive skuffet!

Du kan købe billetter lige her

Hvis du ikke kan vente til 31. januar, afholdes testshow på Lygten på Nørrebro d. 16. januar. Det kan du læse mere om på facebookeventet her. 

og læse mere om showet her

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest, og især Verdenshjørnet er et af mine go-to steder. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg holder meget af at gå i byen, helst de mere hyggelige barer, og hænge ud med mine venner og min kæreste. Desuden har jeg et had-kærlighedsforhold til bus 6A, og jeg elsker at slå et smut forbi de mange hemmelige caféer i Indre Bys sidegader og drikke min højtelskede caffe latte.