Det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side i disse dage, og er der nogen bedre måde at nyde dét på, end på en lækker rooftop-terrasse med dejlig mad, en farverig drink i hånden og en 360 graders udsigt over Københavns tage? Jeg tror det ikke!

Tænker du også straks på New York, når du hører 'rooftop', så må vi bringe dig en herlig nyhed: Der findes faktisk en række helt fantastiske, eksklusive og stemningsfulde rooftop-restauranter og barer lige her i København! Hér får du et overblik over vores favoritter.

Mangler vi en fantastisk rooftop? Tip os gerne på [email protected]

Illum Rooftop

Illum Rooftop

På toppen af ILLUM finder du en af byens største og mest velbesøgte rooftops med lækre restauranter, barer og den smukkeste udsigt over Københavns historiske bygninger. Her kan du slå dig ned i sommervarmen og nyde alt lige fra velsmagende hummer, sprød pizza, sprudlende bobler og friske drinks.

Adresse: Østergade 52, København K
Åbningstider: Hver dag 10-23 (Køkkenet er åbent 11-21)

Zoku Copenhagen

Zoku Copenhagen

På toppen af det nyåbnede Zoku Copenhagen finder du alt hvad dit rooftop-hjerte begærer! Tag elevatoren til 5. etage og få den varmeste velkomst i byen. Hvad enten du har lyst til en et lækkert måltid, et atmosfærisk arbejdssted eller at komme helt ned i gear med en drink i en hængekøje, kan du gøre det på deres lækre tagterrasse til udsigten af Københavns tage.

Psst! Zoku afholder løbende events med blandt andet live musik, yoga og kitchen take overs. Se mere på deres Facebook side.

Adresse: Amagerfælledvej 108, 2300 København S
Åbningstider: Søn-onsdag 07:00-24:00 og tors-lørdag 07:00- 01:00

Skybar Sticks 'n' Sushi

Skybar Sticks 'n' Sushi

På toppen af Harbour Tower på Tivoli Hotel & Congress Center ligger byens højest placerede Sticks 'n' Sushi, der altid er god for en fantastisk sushi-oplevelse. Og på restaurantens store og eksklusive rooftop inviteres gæsterne til at nyde deres middag eller lækre drinks i selskab med en vidunderlig udsigt.

Adresse: Arni Magnussons Gade 2, København
Åbningstider: Alle dage kl. 11.00-23.30.

Hotel Danmark

The Rooftop på Hotel Danmark

Om du er hotel-gæst eller ej, er du altid velkommen på The Rooftop på toppen af Hotel Danmark - eller rettere sagt: På toppen af København! Med en imponerende, 360 graders udsigt og loungemøbler, grønne planter og kølige drinks i baren, er The Rooftop en sand urban oase midt i byen!

Psst! I løbet af sommeren holdes også DJ-sessions på tagterrassen med gratis adgang for alle.

Adresse: Vester Voldgade 89, København
Åbningstider: Hver dag fra 15:00 - 23:00

Tramonto

Tramonto

Det luksuriøse Hotel Ottilia midt i København har også en fantastisk rooftop-restaurant og bar på taget. På Tramonto rooftop kan du få udsøgt, autentisk italiensk mad - til en skøn udsigt over Carlsberg Byen og resten af København. Hen mod aftenen bliver terrassen til bar- og loungeområde - og udsigten bliver bestemt ikke dårligere med en god cocktail i hånden!

Adresse: Bryggernes Plads 7, København
Åbningstider: Hverdage 12:00 - 00:00, weekender 13:00 - 00:00

Hotel Sanders

Hotel Sanders fantastiske tagterrasse er måske overdækket - men det gør den bestemt ikke mindre besøgsværdig! Her finder du en lille, grøn oase indrettet med smukke bambus-møbler og en masse unikke vintage-designs. Her kan kaffen og kagen - eller aftensmaden og vinen nydes i dejlige omgivelser og med en betagende udsigt over de københavnske tage.

Adresse: Tordenskjoldsgade 15, København K
Åbningstider: 10:00 - 22:00

Manon les Suites

Manon les Suites

Udover at Manon les Suites nok er et af Københavns mest unikke og bjergtagende hoteller med en bohemisk pool-oase, der sender tankerne en tur til Bali-agtige tilstande, så har de simpelthen også én af byens lækreste tagterrasse-restaurant og bar. Her serveres bistro-klassikere og vin, øl og cocktails til den helt store guldmedalje.

Adresse: Gyldenløvesgade 19, København V
Åbningstider: Hverdage 07:00 - 23:00, weekender 07:00 - 01:30

Nimb

Nimb Roof

På taget af den ikoniske restaurant, brasserie, bar og hotel, Nimb, ved Tivoli i København, finder du den mest fantastiske tagterrasse med swimmingpool, lounge-stemning og en enestående udsigt. Terrassen er primært forbeholdt hotellets gæster, men i løbet af sommeren afholder Nimb en række arrangementer med grill, musik og bar, som gør det muligt for alle at opleve den eksklusive tagterrasse. I år afholdes arrangementerne d. 30/7 og d. 31/8 og billetter kan bestilles her.

Adresse: Bernstorffsgade 5, København

Restaurant Silo

På 18 etage i det lækre Nordhavnskvarter, ligger den populære restaurant Silo, som tilbyder en skøn kombination af mad, drinks og udsigt over Københavns skyline og Øresund. Restauranten er primært indendørs (med flotte gulv-til-loft-panorama vinduer), men er vejret godt, kan drinken inden eller efter maden nydes udendørs på den hyggelige, intime rooftop-terasse.

Adresse: Helsinkigade 29, Nordhavn
Åbningstider: 12:00 - 23:00. Lukket mandag og tirsdag.