På et lille hjørne på Østerbro ligger Øliver - østerbros hyggeligste ølbutik. Her finder du 300 forskellige øl primært fra Belgien, men også øl fra danske mikrobryggerier og andre lande finder vej til butikkens hylder.

En drøm blev til virkelighed

Oliver, der ejer butikken, rejser til Belgien flere gange om året for at udvælge det allerbedste til hylderne. Derfor vil du også ofte opleve, at en ny variant har fundet vej til butikken.

Det hele startede med svigerfars interesse i belgiske øl. Oliver havde en drøm om at have sin egen butik, og også sælge andet end kun belgiske øl. Ud af den drøm kom 'Øliver'. Butikken summer af liv og passion, og man kan virkelig mærke, at Oliver brænder for det lille butikshjørne, der er fyldt med øl fra gulv til loft.

Ølsmagninger

Udover at sælge en specialøl i alle farver, forme og smage, kan du også komme til ølsmagning enten hos dig, dit firma, eller i butikken. Her kan du få lov at smage flere forskellige øl og høre den fine historie bag. Du har selvfølgelig også mulighed for at købe din yndlingsøl med hjem efterfølgende.

Anmeldelse - din øl til fredagsbar?

Mangler du en god øl til weekenden? Så læs Olivers anmeldelse af, hvorfor du lige netop skal vælge den på billedet herunder. Øllen på billedet koster 90 kroner og er på 75 cl. Den findes også i en mindre version til 30 kroner.

"Gulden Draak Classic bliver brygget på Brouwerij Van Steenberge i Ertvelde lidt nord for Gent. Det er en belgisk mørkebrun øl med en rødlig glød på hele 10,5%. Efter øllen er hældt op i glasset, ses en flot, tæt og lys skumkrone. Duft af karamel, alkoholsødme og en smule ristet korn/malt er tilstede. Smag af karamel, ristet malt, blomme, let humlebitterhed m.m. Navnet Gulden Draak er opkaldt efter statuen af en gylden drage øverste oppe på klokketårn i Gent."

Er du blevet inspireret til at slå et smut forbi Østerbros hyggeligste ølbutik? Så besøg butikken på Korsørgade 36 i åbningstiden fredag kl. 15-19 og lørdag kl. 11-16.