Mad og Drikke Guides

5 x stegt flæsk

flæsk
Sebastian Wulf Holm

København ligger ikke på den lade side, når det kommer til steder at spise stegt flæsk. Tværtimod er det super nemt at finde en restaurant, der serverer den danske nationalret. Her får du en guide over fem steder – plus det løse – der er værd at besøge.

Restaurant Klubben – klassisk Vesterbro

Når man taler stegt flæsk, kan man ikke komme udenom Restaurant Klubben, der vel nærmest kan betegnes som kongerne af stegt flæsk i København. Restauranten slår sig op på at servere god gammeldags dansk mad, og jeg er enig, men samtidig ikke et sekund i tvivl om, at stegt flæsk er Klubbens guldgruppe. Maden serveres af tjenere, der nok vil betegnes som ældre end gennemsnittet i København, hvilket kun bidrager til stedets Vesterbrocharme. I forlængelse af Klubben ligger Tove Ditlevsens Mindehave, hvor man kan sidde gemt væk fra Københavnerracet.

Vesterbro
Klubben ligger på Enghavevej 4-6.

Pris
Ad libitum for 139 kr.

Se Restaurant Klubbens hjemmeside og menu her

Nyboders Køkken – spis her, eller tag med hjem

Tæt på Nyboder og den populære bodega Borgerkroen ligger Nyboders Køkken. Her laver de danske klassikere i ligeså klassiske og hyggelige lokaler. For at komme på denne liste, har køkkenet naturligvis også stegt flæsk på menuen. På Nyboders Køkken kæler de for detaljen på menukortet, hvor de kalder måltidet “nænsomt stegt flæsk, kartofler med skræl, rødbeder og gammeldags persillesovs”. Og det er bestemt også lækkert. Om det er mere lækkert end listens andre restauranter, vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men godt er det.

Restauranten adskiller sig ved også at tilbyde stegt flæsk ud af huset. Så skal du have gæster og vil slippe for lugten af gris i gardinerne, eller kan du bare rigtig godt lide flæsk i egne rammer, er Nyboders Køkken et godt bud på løsningen.

København K
Du finder køkkenet i Borgergade 134.

Pris
Ad libitum for 148 kr.
Ud af huset for 128 kr.

Se Nyboders Køkkens hjemmeside og menu her

 Café Stafetten – sport og flæsk

Restauranten ligger kun et stenkast fra Parken og lige ved siden af Idrættens Hus. Udover en fin omgang stegt flæsk er Stafetten også et godt sted til arrangementer. Måske mest oplagt for herrerne. Stedet fungerer nemlig også som sportsbar med to storskærme og mere end ti 50 tommer TV, hvor der kører diverse sportsbegivenheder. Stafetten tilbyder to menuer med stegt flæsk, der begge inkluderer flæsk, kartofler, persillesauce og friskhakket persille. Så skal du bare selv vælge størrelsen.

Østerbro
Gunnar Nu Hansens Plads 9

Pris
Stegt flæsk (8-9 skiver) for 89 kr.
Stegt flæsk XL (14-15 skiver) for 119 kr.

Se Stafettens hjemmeside og menu her

Søpromenaden – dansk menu med rødternede duge

Gammeldags dansk stemning, rødternede duge, høflige, ældre tjenere og et ældre klientel. Det er nogenlunde nøgleordene for Søpromenaden. Menukortet har alt, hvad hjertet begærer af gammeldags dansk mad, men vi har selvfølgelig fokus på steg flæsk. Her får du stegt flæsk ad libitum, med kartofler og persillesovs til den fine pris af 149 kroner.

På hjørnet af Sortedamssøen, i Østerbrogade enden, ligger Søpromenaden. Jeg kan klart anbefale at man tager en omgang stegt flæsk, og derefter bevæger sig over på nabocafén (Den Franske Café) og får en aftendrink.

Østerbro
Sortedamssøen

Pris
149 kr. ad libitum

Se Søpromandens hjemmeside og menu her

Provins – den moderne på Nørrebro

De beskriver det egentlig meget godt selv. De laver “nostalgiske genfortolkninger af danske klassikere”. Her er nationalretten portionsanrettet og rigtig godt tilberedt – ligesom resten af det nøje udvalgte og simple menukort. Det er måske ikke det første sted, man tænker overflod af stegt flæsk, men det er god kvalitet, og måske er det en mulighed for – for én gangs skyld – at starte med en forret, før man går i flæsket, der i øvrigt serveres med persillesovs, kartofler og hjemmesyltede rødbeder.

Nørrebro
Rantzausgade 44

Pris
139 kr. pr. portion

Se Provins’ hjemmeside og menu her

Tre hurtige klassikere

Ud over de seks steder kan du også finde stegt flæsk hos:

  1. Frk. Barners Kælder
  2. Københavner Cafeen
  3. Rio Bravo

Velbekomme!

 

LUKKET: Restaurant Parnas – kom snart tilbage

Efter 80 år i Lille Kongensgade 16 overfor Magasin er Parnas desværre lukket, og der skal nu være butikker i bygningen. Den legendariske restaurant efterlader et tomrum hos Københavns flæske-spisere. God, klassisk flæsk, og en stemning man ikke finder andre steder.

Parnas – jeg vil savne dig, og jeg håber, du åbner et andet sted, selvom det aldrig bliver det samme.

Opdateret 8. maj 2017

Om skribenten

Sebastian Wulf Holm

Sebastian Wulf Holm

Jeg hedder Sebastian og har boet i København siden 2009. København har sin charme og sine forskelligheder i alle bydele, og er der noget jeg ikke har oplevet, skal det opleves. Jeg er et nysgerrigt legebarn, der elsker mad - og er der noget København har, så er det mange gode spisesteder.

Skriv en kommentar