Mad og Drikke Gratis

Copenhagen Cooking 2019: guide til gratis events

fødevarebanken madspild tipkbh
Janne Andersen
Skrevet af Janne Andersen

Kom med til årets madfestival, når Copenhagen Cooking 2019 løber af stablen fra d. 23. august til d. 1. september. Igen i år serverer arrangørerne en masse fede events for alle, der interesserer sig for den københavnske madscene.

Billetsalget er i fuld gang – men du behøver faktisk slet ikke at have pungen op af lommen for at deltage i de gastronomiske løjer. TipKBH guider dig her til redaktionens favoritter blandt festivalens udbud af gratis events.

Årets Ret 2019

Oplev en række af danmarks dygtigste kokke helt tæt på, når Copenhagen Cooking sætter rammerne om finalen i Årets Ret 2019.

Her er 15 retter nomineret i kategorierne: HAV, LAND, SØDT & OST, og nu skal den endelige vinder findes.

Kom med som publikum til denne hyldest af dansk gastronomi, og glæd dig til at se kokkene tilberede deres retter foran et knivskarpt dommerpanel.

Hvor?
Festivalpladsen / Food Square
Israels Plads 1
1361 København K

Hvornår?
D. 1.9. kl. 10.00-14.30

Fra Madspild til Måltid

Bliv klogere på, hvordan du som forbruger kan tage aktiv del i kampen mod madspild, når Fødevarebanken inviterer til debat på scenen ved. festivalpladsen.

Under debatten bliver der produceret mad lavet af overskudsvarer og delt ud af tips og tricks til at bekæmpe madspild.

Hvor?
Festivalpladsen / Cooking Stage
Israels Plads 1
1361 København K

Hvornår?
D. 30.8. kl. 15.30-16.30

Smag på Refshalevej

Kom med til “Farmer’s Market” på Refshalevej og mød nogle af de spændende aktører, der får madscenen til at blomstre i dette lokalområde.

Restauranter, producenter og bryggerier rykker i anledningen udenfor på plænen til en festdag med musik, god stemning og masser af smagsoplevelser.

Eventet er en del af projektet “Smag på Gaden”, hvor der sættes fokus på nogle af de enklaver, der definerer København som en madby.

Hvor?
Refshalevej (ved plænen overfor Amass)
1432 København K

Hvornår?
Lørdag d. 24. 8. Kl. 11.00-16.00

Jalm&B – Smagsmagerne

Hvad er ligheden mellem en briochebolle og champagne?

Smag på et unikt foredrag i selskab med toppen af den danske restaurations scene.

Liva Stokkebye, Alexandre Bækgaard Carstensen og Nina Jensen har alle taget en uddannelse i smag, og sætter egne og publikums smagsløg på prøve, når Smagsmagerne gæster Cooking Stage til en snak om smagens forunderlige verden og livet i et michelinkøkken.

Hvor?
Festivalpladsen / Cooking Stage
Isreals Plads 1
1361 København K

Hvornår?
D. 28.8. Kl. 20.00-21.00

Om skribenten

Janne Andersen

Janne Andersen

Jeg er ikke Københavner af opvækst, men absolut af hjerte. Min kærlighed til byen begyndte i 2011, da jeg flyttede til Amager for at studere. Siden er den kun blevet større, og jeg omfavner bylivet med alt, hvad det indebærer. Mine interesser spænder fra kunst og musik til skæve pop-up events, street-food markeder og alle former for spiseoplevelser. Jeg håber, I har lyst til at tage med på min færd gennem byen.