Mad og Drikke

Sæt tænderne i fransk mad og dyst mod dine venner i Petanque hos Boulebar

Boulebar

Sponsoreret indlægIkke langt fra Nørreport, på Nørregade, finder du en gemt, fransk perle – Boulebar, der ved første glimt ude fra måske ikke syner af meget, men så snart du træder ind ad døren, får du en følelse af ægte (fransk) hygge. Med grønne blade og lavt hængende lys over bordet og med os gæster siddende på træbænke, skaber det den helt perfekte stemning af en udendørs terrasse i Sydfrankrig – uanset om du er der med venner, familie eller noget helt tredje.

Hos Boulebar har du mulighed for at få lækker fransk mad, spille petanque eller kombinere de to. Deres koncept er meget simpelt: frihed, fællesskab og et glas pastis. Det er for franskmænd, hvad billard og en kold fadøl, er for os danskere. Prisen afhænger af hvor mange man er, hvilken slags menu man vælger og der ønskes en guide til petanque spillet. I bunden af artiklen, finder du mere information om de forskellige pakker, du kan vælge.

BoulebarBoulebar

Le Brunch – for hele familien

Lørdage og søndage fra 10:30 – 15:30 har Boulebar brunch. Og ikke bare hvilken som helst slags brunch. Det er en tre retters brunch menu med alt hvad du kan ønske dig fra det franske køkken. Herfra kan du ellers vælge mellem to menuer – en til vegetaren og en til kød-elskeren. Jeg var afsted med en af mine gode veninder, og vi blev ret hurtige enige om at tage menu nummer to.

Læs også: De bedste brunch steder i København

Første ret

Efter kort tid kom den første ”ret” og vi blev bestemt ikke skuffet. Her fik vi serveret croissanter med og uden chokolade stykker og en med rosiner. Chokolade-croissanten var helt klart favoritten. Vi fik også lunt brød med hjemmelavet smør, ost, peberspegepølse, parmaskinke og abrikos marmelade. On the side var plain yoghurt med frugt og mysli stykker. Vi var kæmpe fan af det lune brød, hjemmelavet smør og toppings, men også marmeladen, som var uden klumper og mild i smagen (rigtig børnevenlig).

Anden ret

Ret nummer to bestod af kyllingebryst, pommes fritter, salat og mayonnaise. Det her kan bestemt anbefales som en god tømmermændsmad, især pommes fritterne – de var simpelthen så sprøde!

Tredje ret

Nu til desserten. Vi var allerede her lidt mætte, men glædede os til, hvad ret nummer tre ville byde på. Og afslutningen var sukkersød, bogstavelig talt – med creme búle, frugtskål, kiks og en meget rich chokolade. Vi troede også at vaflerne tilhørte brunchen (normalt kun for børn), så fik vi da også på magisk vis plads til dem. Endda med krymmel on the top. Helt perfekt le grand finale for min veninde og jeg, som begge har en sød tand.

Brød og pålæg hos Boulebarkylling og pommes frites ved BoulebarCreme bulé og frugt ved Boulebar

Le duel i petanque

Tid til petanque. Selvom man sagtens kan bestille en god lørdagsbrunch uden at spille petanque, så går man altså virkelig glip af noget.

Nogle tænker måske, ’er det ikke sådan noget gamle mennesker spiller?’ og jo, men ikke længere, fordi for søren, hvor var det sjovt. Især når man er lidt konkurrence-minded, som min veninde og jeg er. Hos Boulebar forklarer de petanque som 25% teknik, 25% taktik og 50% psyke – og det må man sige at det var. Det er muligt at spille flere ad gangen på en bane, og hvis man aldrig har spillet før kan man tilkøbe sig en af Boulebars garvede Petanque guider. Ellers handler det bare om at komme tættest på den lille bold med sine sølv kugler. Den med kuglerne tættest på den lille bold, får point. Nemt, ik? Du kan finde alle regler til Boulebar’s petanque lige her.

Petanque hos BoulebarPetanque hos BoulebarPetanque hos Boulebar

Klar til en challenge?

Boulebar afholder flere forskellige arrangementer i løbet af året. Det er både en god lokation for en dag ude med god underholdning, som en julefrokost eller måske en teambuilding dag. Hvis du bare ikke kan få nok af petanque, har de en National League, som er en turnering, der kører hver mandag, hvor du spiller i hold af tre til seks personer. Næste turnering starter midt januar. Det kan du læse meget mere om her.

TipKBH’s indtryk:

Alt i alt var vi vilde med det. Det var hyggeligt, maden var god og der var en rigtig god stemning omkring bordene og på de mange Petanque baner. Så om du har tømmermænd, trænger til at slippe væk fra den kedelige hverdag eller vil udfordre dine venner i fransk spil – så er det her stedet for dig.

Populære pakker hos Boulebar:

Du kan læse meget mere om Boulebar her.

Om skribenten

Natasja Gamborg Rasmussen

Natasja Gamborg Rasmussen

Jeg kommer fra Jylland, men har boet på Frederiksberg de sidste 2 år. Det betyder, at jeg elsker at finde ud af hvad København har at byde på og opdager stadigvæk nye steder, mad og oplevelser som jeg ikke har set eller prøvet før. Jeg er helt vild med sport, mode, komedie og mad, og jeg håber, at kunne dele mine erfaringer med jer og give lidt inspiration – om du altid har boet i København, eller lige er flyttet hertil