Mad og Drikke

Granny’s House: Caféen med sjæl

Granny’s House
Aisha Hamid Jan
Skrevet af Aisha Hamid Jan

På Søborg Hovedgade ligger caféen Granny’s House. Og dens indretning lever op til navnet. Det er næsten som at være hjemme hos bedstemor, når man sidder med sin kage og kaffe. Gulvtæppe på gulvet, og reoler fyldt med porcelænsgrej. Alt fra tekopper, tekander og talerkerner, til bøger og krukker. Inventaret og servicen har deres helt egne unikke historier med sig, de er nemlig blevet doneret til caféen af folk fra omegnen, eller blevet købt til genbrug i egen rustikke stil.

Kunst alle vegne

Menuen er dog ikke gammel. Der er nemlig altid friskbragt rugbrød og lækker kaffe til, og der tilbydes brunch både i hverdagen og i weekenden. Er man ikke til den slags kan man også få diverse andre madretter, i kold og varm udgave.

Ejeren Rasmus Søndergaard har en masse at fortælle om caféen, bl.a. historien om deres trofaste kunde, som kom hver dag og tegnede en tegning og fik en bid mad. Han afgik desværre ved døden, men medarbejderne husker ham tydeligt og gæsterne har i dag mulighed for at se nogle af hans tegninger indrammet i caféen.

Kom gerne ind og nyd noget mad eller en god kage. Enten alene eller sammen med en ven. Man er aldrig helt alene, fordi der altid er noget at kigge på. Lige meget hvilken væg øjnene rammer, er de pyntet med det flotteste tapet og pæne billeder, også dette fyldt med historier.

OBS. Der kan være forskel på åbningstiderne i de forskellige butikker. Læs mere på deres hjemmeside.

Granny’s House Søborg
Søborg Hovedgade 75
2860 Søborg

Granny’s House Frederiksberg
H.C. Ørstedsvej 23
2000 Frederiksberg C

Granny’s House Torvehallerne
Frederiksborggade 21
1360 København K

Granny’s House Gladsaxe
Gladsaxevej 335
2860 Søborg

Granny’s House Dragør
Krudttårnsvej 8
2791 Dragør

Om skribenten

Aisha Hamid Jan

Aisha Hamid Jan

Jeg er blot én ud af de mange indbyggere i København. Denne multikulturelle by har lidt af det hele, hvis man kigger ordentligt efter. De hyggelige skjulte cafeer på sidegaderne, og de fine små restauranter, der byder alle velkommen, har en stor betydning for mig. Jeg er vild med de gamle bygninger, og de gamle mennesker. De har altid en historie at fortælle om byen, og man lærer altid noget nyt. Den nyere generation har dog givet byen et twist, og det er præcis det jeg vil skrive om.