Mad og Drikke Gratis

Julehygge på programmet

Annette Laursen
Skrevet af Annette Laursen

Julen står for døren og allerede nu kan du finde flere arrangementer i København, der hjælper dig godt på vej med julehumøret. Der er nok at vælge imellem og noget for enhver smag, så her er et lille overblik over nogle af de hyggeligste julearrangementer i København 2017.

Juletræstænding i Tivoli

Traditionen tro tænder Tivoli for det store juletræ i haven. Der vil være tusindvis af julelys blandet op med duften af gran og æbleskiver og så kommer Julemanden også forbi. Sammen med Mikkel Lomborg og Pelle Emil Hebsgaard tænder han juletræet kl. 16.30.

Du kan læse mere på Tivoli’s hjemmeside.

Hvor: Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: 18. November kl. 16.30-17.00

DM i Gløgg

Torvehallerne inviterer i weekenden til (det uofficielle) DM i gløgg. Her vil passionerede gløggologer og glade amatører gøre sit for, at du får varmet krop og julesind, når de sætter godt gang i gløgg-gryderne.

Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Hvor: Frederiksborggade 21, København K
Hvornår: 19. November kl. 12.30-16.00

Julelysene tændes på Hotel d’Angleterre

D’Angleterre afsløre igen i år en helt ny julefacade, når de tænder lysene på Kongens Nytorv. I år hylder facaden en af hotellets stamgæster, hvem præcis afsløres dog først på dagen, nemlig fredag den 24. november. Afsløringen akkompagneres af Den Kongelige Livgardens Musikkorps, som spiller vinter – og julemelodier.

Læs mere her. 

Hvor: Kongens Nytorv 34, København K
Hvornår: 24. November kl. 17.00

Jul i Kødbyen

Som noget nyt inviterer Kødbyens Mad & Marked til julehygge i Kødbyen d. 9. og 10. december. De lover blandt andet klassiske æbleskiver, flæskestegs-sandwich med smag af jul, gløgg og varm kakao at varme sig på og den allerbedste julestemning.

Læs mere og tilmeld dig her.

Hvor: Flæsketorvet, København V
Hvornår: 9-10 december

Jul på Kongelundgaard

På Kongelundgaard kan du både købe juletræer, gå i den hyggelige gårdbutik og købe nisser i alle afskygninger eller gå i deres julecafé og få varm kakao, gløgg og æbleskiver. Desuden kan børnene være heldig at møde julemanden, der kommer på besøg nogle timer hver weekend i december.

Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Hvor: Kongelundsvej 609, Dragør
Hvornår: November – december

Skøjtebanen på Frederiksberg

Igen i år åbner skøjtebanen på Frederiksberg Runddel foran Frederiksberghave med plads til en svingom på isen. Der er gratis adgang og har du dine egne skøjter, kan banen bruges hele døgnet. Ligger du ikke inde med et par skøjter selv, kan du dagtimerne leje et par skøjter for 50 kr.

Du kan læse mere på Frederiksbergs hjemmeside.

Hvor: Frederiksberg Runddel, København V.
Hvornår: 25. november – 31. december 2017 / 1. januar-25. februar 2018

Om skribenten

Annette Laursen

Annette Laursen

Som sønderjyde i storbyen, er jeg vild med København og alt det, den har at byde på. Jeg er fornyligt flyttet til Vesterbro, og bruger derfor en del tid på udforske mit nye kvarter. Jeg har en kærlighed til de skæve, grønne og hyggelige steder i København og jeg synes, byen har en helt særlig stemning. Derfor glæder jeg mig til at dele nogle af mine yndlings tips med jer.