Privatlivspolitik
Mad og Drikke Restauranter København

Restauranterne i København åbner igen: 6 Restauranter i vi har savnet

Restauranter i Købenahvn

Vi har her samlet 6 af de bedste restauranter i København, der åbner op igen. 3 til dig, der har savnet de danske klassikere – og 3 til dig, der har brug for nogle andre smagsnuancer i ganen igen efter et halvkedeligt karantænekøkken.

Hvis der er noget, de fleste Københavnere har tilfælles, så er det, at vi ELSKER at tage ud at spise. Nogen siger det er dovenskab, andre siger, at vi er ægte livsnydere. Især corona-tiden har sat vores alles kokkeevner på prøve igen — og derfor står mange københavnere også klar til at restauranterne nu så småt er begyndt at åbne igen. 

3 gode tips til kulinariske oplevelser:

Mahalle — libanesisk mezze i hyggelige lokaler

På Mahalle er der lagt op til en hyggelig fællesmiddag, hvor du kan smage dig igennem det libanesiske køkken. Kvaliteten er i top og priserne er rigtig gode.

Det er især en oplagt ide, hvis der er vegetarer eller veganer med i vennegruppen. Menuen bygger op på ideen om en lækker mezze til deling – det kan sammenlignes med italiensk antipasti eller spanske tapas. Dermed byder Mahalle på et stort udvalg af lækre dips og tilbehør. 

Mahalle har restauranter både i Nansensgade, Nørrebrogade, Birkegade og Frederiksberg. Vær opmærksom på at mange af lokalerne ret små, så det giver god mening at reservere et bord.

Hanzō — det frække barn i klassen fra Madklubben 

Det er i hvert fald sådan Madklubben selv omtaler deres asiatiske restaurant, der ligger på Værnedamsvej. 

Siden Madklubben åbnede deres første restaurant i 2007, har de sat fokus på at levere god mad til rimelige priser. Dette er i den grad også lykkes med Hanzō. 

Menuen hos Hanzō dækker mange forskellige køkkener og rammer dermed plet med asiatiske favoritter som lækre currys og thailandske fiskedeller. Under corona-pandemien har Hanzō ligeledes lokket med attraktive takeaway-tilbud til hele familien. 

Hija de Sanchez — kom i tacohimmelen

Hija de Sanchez byder på friske tacos efter original mexicansk opskrift. 

Er du vild med de små fine majstortillas, er der ingen vej uden om Københavns mest populære Taqueria. Hija de Sanchez satser især på råvarer i høj kvalitet. De støtter dermed det lokale fællesskab i Mexico, så det er den fulde kulinariske oplevelse Hija de Sanchez leverer. 

I 2016 åbnede de restaurant i Kødbyen. Hija de Sanchez serverer ligeledes frisklavede tacos på farten ved Torvehallerne, lige ved Nørreport Station.

3 gode tips til danske klassikere:

Restaurant Vita — stegt flæsk med persillesovs langt ud på natten 

Vita sætter fokus på det gode gamle borgerkøkken, skabt fra bunden. Især den danske nationalret har restauranten gjort til deres mesterværk og for 159,- kr. kan du bestille stegt flæsk med persillesovs ad libitum. 

Det er blandt andet en af de retter, der hitter de senere klokkeslæt. Vita holder nemlig åbent helt frem til klokken fem om natten både fredag og lørdag. 

Udover stegt flæsk med persillesovs og god natmad, byder Vita også på en del rettere i den finere ende, som f.eks. en god hummersuppe eller hvidvinsdampet blåmuslinger. 

Læs også vores guide over “stegt flæsk muligheder” i København..

Restaurant Puk — nyd solen med et godt stykke smørrebrød 

Et stenkast fra Rådhuspladsen og Strøget ligger Restauranten Puk ved Vandkunsten. Den lille plads på Løngangsstrædet er navngivet efter vandmøllen, der i det 15. århundrede forsørgede hele København med vand. Især ved middagstid kan du med fordel nyde solskinsvejret ved udendørsbordene. 

Menuen imponerer med et stort udvalg af både lune og kolde smørrebrød og forskellige frokostplatter, der ligger op til deling. 

Nyboders Køkken — hele frokostpakken fra det danske køkken

En anden restaurant, der helt klart kan anbefales til en god dansk frokost, er Nyboders Køkken. 

Her finder du “hele svineriet” fra pariserbøf og stjerneskud til hjemmelavet tarteletter. Aftenmenuen er et lille delikat udvalg af danske klassikere. Den toppes af en dessert menu med både rød grød med fløde, hjemmelavet citronfromage og gammeldags æblekage. 

Det hyggelige ambiens er prydet med kongelige billeder på væggene og autentiske sovseskåle.

Om skribenten

Ulrik Topholm Jepsen

Ulrik Topholm Jepsen

Jeg er meget nysgerrig på at udforske og opleve de mange muligheder der er i København. Mine primære interesser er mad, musik og events, hvorfor de fleste af mine artikler vil komme til at omhandle dette.