Mad og Drikke Guides

Sunde alternativer

Sunde alternativer
Aisha Hamid Jan
Skrevet af Aisha Hamid Jan

Plantebaseret mad er blevet et hit og den sunde livsstil kan nu rykke tættere på danskerne. Restauranterne er kendt for at have unikke indretninger, og ikke nok med det har de kun vegansk mad på menuen. Har man svært ved at gå på kompromis med kødet, har de fleste af restauranterne kød-erstatninger, som næsten smager som den ægte vare. 

Souls 

To australiere og en dansker har slået hovederne sammen, og skabt denne kulturrige restaurant. For dem handler det om at skabe en tryg stemning og mad af høj kvalitet. Der bliver altid brugt friske råvarer og eksperimenteret bl.a. med matcha og kokosmælk. Udover frokost og aftensmad tilbyder de to former for brunch, med lidt af hvert. Da deres menu består af retter fra diverse lande, kan de sætte kryds ved mange forskellige retter de kan tilbyde. Efter mange års success med én restaurant, har de nu åbnet deres anden restaurant, som kan tilfredsstille planteelskernes smagsløg.

Adresse: Melchiors Pl. 3, 2100 København Ø 

Simpleraw

Rawfood er hvad menuen består af. Det kan skræmme nogle væk, men måden denne restaurant har valgt at præsentere konceptet, er imponerende. Det handler ikke kun om kvaliteten, men også anretningen. De gør meget ud af at servere mad der er godt for maven, men bestemt også øjnene. Er man ikke til kold mad, har de en varm ret, som skifter hver uge. Derudover har de hjemmelavet mandelmælk, som et af de få steder. 

Adresse: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

Yellow Rose

September 2017 slog Nellie Nielsen dørene op for en cafe i hjertet af København. I hendes hoved består en rigtig cafe af et lille menukort, som har klassisk cafe mad og en god stemning. Stemningen kan man heller ikke komme udenom, da indretningen i den lille cafe ikke byder på andet end hygge, venindesnak eller en god kage med mormor. Menuen består kun af lækre veganske retter, og er man til kage, har de et godt udvalg af traditionelle kager. Personalet er altid klar til at servicere kunden på bedste vis, med et smil på læben, og en kort hyggesnak. 

Adresse: Peder Hvidfeldts Stræde 17, st.th, 1173 København K 

Acacia

Mor og datter valgte i 2016 at åbne en cafe, hvor den søde tand også bliver beriget. Alle ingredienser er økologiske og glutenfri, så det behøver man ikke bekymre sig om. Menuen består også af mad, både til den lille og store sult. Kaffebønnerne er fra Coffee Collective som har stormet kaffemarkedet, med deres fantastisk ristede bønner. Alt i alt er Acacia et sted hvor morgenmad, frokost, aftensmad og dessert kan indtages. Ved indgangen kan man hilse på hunden, og ejeren, der altid står med et smil på læben. 

Adresse: Gammel Kongevej 171, 1850 Frederiksberg

Om skribenten

Aisha Hamid Jan

Aisha Hamid Jan

Jeg er blot én ud af de mange indbyggere i København. Denne multikulturelle by har lidt af det hele, hvis man kigger ordentligt efter. De hyggelige skjulte cafeer på sidegaderne, og de fine små restauranter, der byder alle velkommen, har en stor betydning for mig. Jeg er vild med de gamle bygninger, og de gamle mennesker. De har altid en historie at fortælle om byen, og man lærer altid noget nyt. Den nyere generation har dog givet byen et twist, og det er præcis det jeg vil skrive om.