Musik og Film For børn

Alfen Brormand redder julen i musicalen ELF

elf the musical
Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

Scenen er sat i Tivolis Koncertsal i musicalen ELF, hvor selveste julemanden fortæller et moderne juleeventyr. Det foregår blandt andet i Axel Towers i København.

Et menneske blandt alfer

En juleaften efter den store gaveuddeling, hørte julemanden babyskrig fra gavesækken. Alferne tog med stor begejstring imod Brormand, som de opfostrede som en af deres egne. Dog går det op for Brormand, at han i virkeligheden er højere end alle de andre. Herudover er han virkelig dårlig til at lave legetøj, i modsætning til de andre alfer. Det er starten på et juleeventyr, der bliver taget helt til forlagskontoret i Axel Towers i København, hvor julestemningen helt er forsvundet. Gennem sang og dans finder alfen Brormand julestemningen frem. Det lykkedes endda på de kedelige kontorer og blandt sure forretningsmænd, der er ALT for gamle til at tro på julemanden. I København møder Brormand desuden den skønneste Julie, som han falder pladask for.

ELF er et klassisk juleeventyr med et twist

Med en romantisk sidehistorie med Julie, der spilles af Christiane Schaumborg-Müller, bliver man helt varm i kinderne og fyldt med julestemning efter forestillingen. ELF rummer alle de vigtigste elementer i julen: de hjertevarme tanker til de hjemløse, Tivoli-ture, troen på julemanden, men ikke mindst familieskænderier (og det modsatte) om and og flæskesteg. ELF er et klassisk juleeeventyr, hvor det hele ender lykkeligt med dans om juletræet – dog er selfies og for meget iPad blandt børn også en central del – for de har slet ikke tid til julemanden længere! Brormand får rodet bod på det hele, så det alligevel kan blive jul.

Skynd dig ind at se ELF med familien, kæresten, veninden eller din nabo. Hvis du ikke er i julestemning, kommer du det med det samme – især hvis du kombinerer det med gløgg og æbleskiver fra Tivolis togvogne.

Du kan købe billetter til ELF lige her. Musicalen opføres hele december måned.

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg holder meget af at gå i byen, helst de mere hyggelige barer, og hænge ud med mine venner og min kæreste. Desuden har jeg et had-kærlighedsforhold til bus 6A, og jeg elsker at slå et smut forbi de mange hemmelige caféer i Indre Bys sidegader og drikke min højtelskede caffe latte.