Privatlivspolitik
Musik og Film Koncerter

Unge Helmig indtager Vesterbro

Lærke Rask
Skrevet af Lærke Rask

I Pumpehuset på Vesterbro finder man et koncertsted slået sammen med en byhave, som i sig selv skaber en anderledes atmosfære. Uden for hænger hyggelige, farverige lyskæder, som pryder de mørke vinteraftener, men som også danner rammen om hyggelige sommeraftener. Scenen inden for er placeret i et hjørne, som skaber en intim stemning, der samler publikum. Den 28. november indtog den 19-årige Hugo Helmig Pumpehuset sammen med sit band, hvor der hverken var sparet på kække smil eller glimt i øjet.

Svigermors drøm med en guitar under armen

Sådan kan man meget nemt beskrive den unge Helmig. Helmigs debutsingle Please Don’t Lie, der blev udgivet tidligere i år, har taget de unge pigehjerter med storm – men har også ramt en anden, lidt atypisk fangruppe. Dem, der var unge med Hugo Helmigs far, Thomas Helmig, er nemlig også vilde med hans søn. Og det er måske ikke overraskende – Hugo charmerede sig gennem hele koncerten med sin sprøde stemme og kække smil. Som publikum kan man dog skimte en snært af usikkerhed hos Helmig. Han skal leve op til mange pigehjerter, der var (og måske stadig er) vilde med hans far. Med sangen Posing for Pictures, der handler om at se sig selv gennem andres øjne bliver dette tydeligt, og man kan nemt sætte sig ind i hans tanker om at skulle leve op til de ældre pigehjerters forventninger – men i Pumpehuset er stemningen positiv, og han gør alt andet, end at skuffe.

Hugo Helmig med guitar

En tydeligt rørt Helmig

Med en gennemtrængende brummen gennem i højtalerne, sang Helmig det sidste nummer Please Dont Lie. Hele forsamlingen kunne synge med, og det var tydeligt at se, at Helmig blev rørt. Han udtrykte flere gange sin taknemmelighed over, at så mange var dukket op, at publikum sang med og hyggede sig. Man kan tænke, om Helmig også var rørt over, at publikum ser Helmig som en selvstændig artist, og ikke bare sin fars søn – publikum mødte op for at se ham, og for at opleve hans koncert i Pumpehuset.

Ny single lige om lidt

I løbet af koncerten afslørede Helmig en ny single, der udkommer 1. december. Man kan godt begynde at glæde sig til den sprøde unge Helmig, der har mange år i musikbranchen foran sig. Hvis du også vil opleve det unge talent, kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen den 21. marts 2018, hvor Helmig optræder i VEGA. Måske en god julegave til svigermor?

Du kan finde billetter til koncerten her.

Om skribenten

Lærke Rask

Lærke Rask

Jeg bor i en hyggelig lille lejlighed i København NV med min kæreste. Jeg kan godt lide at opdage de små finurligheder ved både Nørrebro og Nordvest. Jeg holder af at opleve koncerter og teaterstykker med både venner og familie - det er en rigtig sjov oplevelse at dele. Jeg elsker at lege turist i min egen by, og gør det ofte med mine venner og kæreste.