Privatlivspolitik

Tips - Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek er et museum, hvis samlinger tilsammen rummer mere end 10.000 genstande. Langt størstedelen af disse stammer fra oldtidens kulturer omkring Middelhavet samt dansk og fransk kunst fra det 19.- og 20. århundrede.

Om tirsdagen er indgangen endda gratis, så der er ingen undskyldning for ikke at se en masse kunsthistorie lige her i København.

 

Åbningstider:

Mandag:  Lukket
Tirsdag:   10-17
Onsdag:   10-17
Torsdag:  10-21
Fredag:    10-17
Lørdag:    10-17
Søndag:   10-17

 

Hjemmeside:

glyptoteket.dk

 

Adresse:

Dantes Plads 7, 1556 København

 

Nedenfor kan du læse de artikler af vores, som nævner Glyptoteket. Allernederst på denne side har vi også skrevet en uddybende tekst om Glyptoteket – b.la. et afsnit, som handler om deres udstillinger.

Hvad er Glyptoteket?

Ny Carlsberg Glyptotek blev stiftet af brygger, Carl Jacobsen. Carl Jacobsen var til at starte med en privat kunstsamler, hvis samling bestod af antik og moderne kunst fra hele verde. Samlingen nåede på et tidspunkt en størrelse, som Jacobsen ikke længere kunne huse privat. Derfor blev denne private samling i 1882 flyttet til Glyptoteket, som lå ved siden af Carl Jacobsens bryggeri på Vesterbro. I november 1882 blev Carlsbergs Glyptothek åbnet for befolkningen, så alle kunne nyde Jacbosens samling. Jacobsen skænkede sidenhen sin samling til det danske folk med et krav om at staten skulle opstille samlingen i en bygning i København. Den nye beliggenhed blev Dantes Plads og her fik bygningen navnet, Ny Carlsberg Glyptotek. Det nye glyptotek blev åbnet i 1897 og har ligget på Dantes Plads lige siden. Sidenhen blev bygningen udvidet i 1906, 1996 og senest i 2006. Bygningen er delt op i to og indeholder genstande fra det græske, romerske og etruiske imperier. Ydermere er der er en hel fløj, som indeholder kunst fra det 19. og 20. århundredes moderne danske og franske kunst.

Udstillinger på Glyptoteket

Vejen til Palmyra – særudstilling

Indtil d. 1. Marts 2020 kan man opleve udstillingen, Vejen til Palmyra, som fik premiere d. 20. september 2019.
Denne udstillinger har Glyptotekets samling af antikke gravportrætter som omdrejningspunkt. Samlingen består primært af 100 gravportrætter, som alle stammer fra Palmyra.

Palmyra er en ruinby fra antikken, som ligger i Syrien. Udover gravportætterne består denne udstilling af skulpturer fra Romerriget samt fotografier fra 1800-tallet og malerier fra Palmyras særegne. Udstillingen har fået utrolig flotte anmeldelser, og fik blandt andet 6 hjerter af Politiken samt 5 stjerner af Berlingske.

Ægypten

Udstillingen, som består af gravfund og gravarkitektur fra det gamle Ægypten kan opleves på Glyptoteket. Dette er ikke en særudstilling, hvilket vil sige, at du kan opleve denne samling på ubestemt tid. De gamle ægyptere er i særdeleshed kendt for deres unikke dødetro. Glyptoteket har blandt andet en flot samling af mumier i Mumiekælderen, hvor man som besøgende kan få lov at se kister samt hieroglyfindskrifter. Destomere kan man opleve billeder og livagtige mumieportrætter fra den romerske tid i Ægypten. Nedengangen til den mumiesamlingen er lavet ligesom nedgangen til en “rigtig” egyptisk grav. Dette gør oplevelsen helt unik, og når man igen går op ad trapperne, så har man i den grad for den egyptiske dødetro helt ind under huden, som Glyptoteket selv skriver på deres hjemmeside.

Den moderne samling – dansk og fransk kunst

Den moderne samling på Glyptoteket består af en samling, der rummer både den danske og franske kunst fra det 19. og 20. århundrede. Samlingen indeholder blandt andet værker af Monet, Rodin, van Gogh, Eckersberg og Degas. Sædvanligvis indeholder denne fløj også en af verdens bedste samlinger af Gauguins værker, men denne er udlånt indtil 2020’s forår.

Udstillingen har i alt 125 hovedværker, som fortæller de danske og franske skulpturers historie fra det 19. og 20. århundrede. Glyptoteket skriver selv, at udstillingen skildrer brydningstiden, hvor skulpturkunsten fik en helt ny retning pga. spændinger mellem tradition og radikalitet.

Glyptotekets have

Glyptoteket har sin helt egen tropiske vinterhave i museets centrum. Her går man som besøgende rundt i blandt hundredårige gamle palmer og andre planter, alt imens man kan kigge på skulpturer eller nyde en frokost (eller lidt til den søde tand) fra Café Picnic.

I Glyptotekets vinterhave føles København næsten som en tropisk oase.

Følg med her på siden, hvor vi løbende vil opdatere, når Glyptoteket kommer med nye udstillinger, arrangementer mm.