Privatlivspolitik

Tips - Kødbyen

tipKBH dækker Kødbyen

Vi er på redaktion store fans af Kødbyen og alt det, som sker derude. Kødbyen rummer alt lige fra slagterier og natklubber til gallerier og restauranter. Det må siges at være meget få steder, som huser så stor en forskellighed. Dette gør Kødbyen helt unik. Hvilken er en af de helt store grunde til, at Kødbyen for alvor er blevet et af mange københavneres favorit byområder.

Her på siden kan du læse anmeldelser og opdateringer på alt, der rører sig ude i dette mad- og kulturmekka.

Restauranter i Kødbyen

Som vi fik nævnt i indledningen så huser kødbyen et væld af restauranter. Løbende vil vi dække, dem som allerede er der, og dem, som er på vej. Herudover sker det tit og ofte at restauranterne i Kødbyen har nogle events, som vi vil forsøge at lave en lille oversigt over.

Løbende vil vi desuden også rapportere fra restauranterne – ikke nødvendigvis som den fine madanmelder, men mere som en lidt subjektiv københavner, som vi tror, mærker stemningen på en lidt anden måde.

Så ved at følge med på siden her går du aldrig glip af noget fra Kødbyens mange spisesteder.

Kultur i Kødbyen

I Kødbyen ligger mange gallerier – men herudover sker der også løbende kulturelle tiltag ude på pladsen og ikke blot i forretningerne. Kultur er jo et vidt begreb, og derfor vil vi ikke gøre os til dommere over, hvad der er kultur og ikke. Til gengælde vil vi dække flest mulige af de ting, som sker ude i Kødbyen. Det kan brede sig lige fra en fernisering på et galleri til et fastelavnarrangement for de mindste. Der er i løbet af året mange arrangementer ude i Kødbyen. En ting du kan være helt sikker på er; at vi her på siden vil gøre alt for, at du ikke kommer til at misse et eneste.

Kødbyens historie

Kødbyens historie går tilbage til 1800-tallet, hvor Kødbyen var Københavns centrum for kødproduktion. Kødbyen var bestemt ved lov det eneste sted i København, som måtte beskæftige sig med produktionen af kød, nærmere bestemt, slagteri. Sådan var det i mange år indtil 1930’erne, hvor kødproduktionen blev flyttet uden for Københavns gader og stræder.

Da man etablerede kødbyen, lå den relativt langt fra Københavns centrum. Men København havde vokset i takt med industrialiseringen – og lige pludselig lå Kødbyen rimelig centralt placeret. Derfor rev man kødproduktionens rødder op på Vesterbro og rykkede denne udenfor København igen. Kødbyens bygninger blev i stedet udlejet til butikker og forretninger, som havde savnet plads tættere på centrum.

I lang tid forholder tilstanden sig sådan i Kødbyen – men i 1990’erne blev Vesterbro mere moderne. Siden da er det kun gået en vej for området, som bliver mere og mere moderne, som dagene går. Kødbyen er senere hen blevet valgt som et af de 25 “bevaringsværdige industriminder”, der har særlig betydning for den danske arkitektoniske kultur.
I takt med at København er blevet en moderne hovedstad, som resten af verden for alvor er begyndt at respektere i forskellige sammenhænge, så er der også kommet flere priser til vores lands hovedstad. Blandt andet kårede Wallpaper magazine København til verdens bedste by i 2016. Her var Kødbyen nævnt som en af de ting, der gjorde udfaldet.