Privatlivspolitik

Tips - Torvehallerne

Torvehallerne er glasmarkedet, som i 2011 åbnede i centrum af København. Torvehallerne findes på Israels plads (tæt ved Nørreport), hvorfra der sælger frisk frugt og grøntsager. Men I torvehallerne finder du også små caféer og restauranter, der sælger alt fra kaffe og kage til pizza og lobster rolls. I alt er der mere end 60 stader i Torvehallerne.

Så om du er på udkig efter en buket blomster, morgenmad, frokost eller aftensmad – så kan du finde det, du leder efter i Torvehallerne. Her på siden kan du blive klogere på, præcis hvilke caféer og restauranter, du finder i torvehallerne. Desuden anmelder vi på siden andre streetfood-koncepter såsom Papirøen.

 

Åbningstider:

Mandag: 10-19
Tirsdag: 10-19
Onsdag: 10-19
Torsdag: 10-19
Fredag: 10-20
Lørdag: 10-18
Søndag: 10-18

Morgenkaffe og bagerbrød fra 07:00 i hverdage og 08:00 i weekender

 

Hjemmeside:

torvehallernekbh.dk

 

Adresse:

Frederiksborggade 21, 1360 København


Nedenfor kan du læse de artikler, vi har udgivet, som nævner Torvehallerne. Nederst på denne side har vi også skrevet en del informationer om Torvehallerne – hvor vi også kommer med 3 anbefalinger!

Torvehallernes stader

Torvehallerne består af mere end 60 forskellige stader. De mange forskellige stader tilbyder:

Blomster, Brød og kager, Delikatesser og købmandsvarer, Drikkevarer, Fisk og kød, Frugt og grønt, Kaffe, te og søde sager, Ost og vin, samt en masse Take-away ifølge Torvehallernes egen hjemmeside. 60 forskellige boder eller stader, som Torvehallerne selv kalder dem, er selvfølgelig et stort udvalg. Og hvis man skal nå forbi det hele, så er det jo næsten en heldagsaktivitet. Så i stedet for at besøge alle stederne, kan du med fordel følge med her på siden, hvor vi løbende vil holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Torvehallerne.

Historien bag Torvehallerne

Torvehallerne, som vi kender det, åbnede op i september tilbage i 2011. Men det er ikke her, historien starter. Faktisk går Torvehallernes historie helt tilbage til 1889. På Israels plads åbnede man i 1889’s København, Grønttorvet. Grønttorvet var et marked, hvorfra Københavnerne kunne hente deres frugt og grønt mm.

I 1958 lukkede Grønttorvet igen – efter små 70 som en fast del af mange københavneres hverdag. Der skulle gå mere end 50 år før København fik genetableret et madmarked på Israels Plads. I 2009 gik man nemlig i gang med “genoplivelsen” af Grønttorvet – og i 2011 kunne man så slå dørene op for Torvehallerne.

Torvehallerne fik med det samme stor medieomtale også fra udlandet. B.la. havde the New York times en journalist tilstede, da Københavns Kommune åbnede for pladsen. Dette besøg kom der en artikel ud af, som du kan læse her.

3 små anbefalinger

Vi har udvalgt 3 af de 60 stande, som vi mener, fortjener en lille rubrik her på vores “Torvehallerne-forside”

TAPA DEL TORO

Først og fremmest vil vi fremhæve “Tapa Del Toro”, som er Torvehallernes spanske delikatesse-stand. Her bliver der kræset for de besøgende, som sætter pris på gode tapas og den spanske stemning. Vinen, der serveres, har spanske etiketter og det samme gælder for øllene. Menukortet består af dagens udvalg af tapas, som er et varierende udvalg af montaditos, bocadillos og pinchos. Tapa Del Toro er helt klart et besøg værd, hvis du kommer forbi Israels Plads og godt kan lide det spanske køkken.

Un Mercato

“Un Mercato” er Torvehallernes to-etagers italienske spisested midt på torvet. Her kan du både få en klassisk rotisserie kylling til at tage med hjem – men du kan også nyde antipasti-menuens 5 serveringer. Ligegyldigt hvad, dit valg ender med, så er du sikret et måltid med fantastiske råvarer til en rimelig pris.

Un Mercato har været helt fra start og har været en del af Torvehallerne siden dørene blev slået op i 2011.

Hav

Hav er Torvehallernes stolte “fiskebutik”. Her regerer to erfarne fiskehandlere sammen med en stjernekok. Denne trio styrer fiskebutikken, som både har en fersk afdeling og et ‘hav’ af lækkerier, som kan nydes med det samme i Torvehallernes hyggelige rammer. Blandt andet serveres der fra bode; fisketapas, kogte skaldyr og fiskefrikadeller.

Om man er til fisk eller ej, så er Havs stand helt klart en kig værd.